Ιστορία


Από το 1991 που ιδρύθηκε, η GRAFTS έχει διαγράψει 25 χρόνια λειτουργίας, έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία πάνω από 15.000 σπουδαστές και στελεχώσει τα περισσότερα γυμναστήρια της χώρας, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση του Fitness στην Ελλάδα και την Κύπρο.


1991 – Ιδρύεται από την Θέλξη Ντέμου στη Θεσσαλονίκη το 1991, σαν ο πρώτος εκπαιδευτικός πάροχος Aerobic & Fitness στην Ελλάδα.

1992 – Λειτουργεί στην Κομοτηνή στο Γυμναστήριο Sport Center με πρωτεργάτη τον σημερινό της Πρόεδρο, Πραντσίδη Χρήστο.

1993 – Εδραιώνεται στην Αθήνα και ήδη είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στην Ελλάδα.

1996 – Λειτουργεί στην Λάρισα (έως το 1997) και επαναλειτουργεί από το 2005, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η λειτουργία στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λάρνακα.

2000 – Λειτουργεί για πρώτη φορά στην Κρήτη (Ηράκλειο) και επαναλειτουργεί στην ίδια πόλη το 2007.

2001 – Ενωματώνεται στη Δυναμική Ζωή ΑΕ και αφιερώνεται αποκλειστικά στην εκπαίδευση των γυμναστών του Δικτύου UNIVERSAL / Vis Vitalis καθώς και στην έρευνα και δημιουργία νέων προγραμμάτων άσκησης Fitness: Aerobics & U, PFM, Weights & U.

2003 – Δημιουργεί πρόγραμμα σπουδών με Διεθνή Πρότυπα - Standards, συγκεντρώνοντας ακαδημαϊκό υλικό και επιτυγχάνει συνεργασία με τον μεγαλύτερο οργανισμό πιστοποίησης Fitness στον κόσμο American Council on Exercise (ACE).

2004 – Επαναλειτουργεί ως εκπαιδευτικός οργανισμός απευθυνόμενος σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

2005 – Λειτουργεί για πρώτη φορά σε Ρόδο και Πάτρα.

2006 – Συχνωνεύεται με την σχολή Fit to Train / FACE της κας. Αρβανιτίδου Δέσποινας. Την ίδια χρονιά ξεκινά η αποκλειστική συνεργασία της με τον εκπαιδευτικό οργανισμό YOGA WORKS (USA).

2007 – Συγχωνεύεται με την σχολή DAA/BCH του κ.Κλεοβούλου Δώρου. Λειτουργεί για πρώτη φορά στην Τρίπολη.

2008 – Δημιουργεί αποκλειστική συνεργασία με δυο ακόμη εκπαιδευτικούς οργανισμούς τους PILATES COACH (USA) και PEOPLE IN MOTION - MARC OLIVER KLUIKE ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ).

2009 – Επιτυγχάνει ίσως τη μεγαλύτερη συνεργασία στην ιστορία της με την παγκόσμια εταιρία RADICAL FITNESS (Αργεντινή) η οποία αναπτύσσει σύστημα ολικής ποιότητας στο Group Fitness και αναλαμβάνει την λειτουργία του συστήματος RADICAL στην Ελλάδα.

2011 – Πρωτοπορεί και πάλι επιτυγχάνοντας να γίνει Member & Training Provider της EHFA (European Health & Fitness Association) του μεγαλύτερου οργανισμού Fitness σε όλη την Ευρώπη.

2013 – Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του PERSONAL TRAINING του προγράμματος PERSONAL TRAINER Elite level 3 από τη EUROPEACTIVE (πρώην European Health & Fitness Association EHFAwww.ehfa.eu)  και την κατάταξη του στο επίπεδο 4 (EQF Level 4) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 13/2/2013.

2014 – Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του PILATES TEACHER του προγράμματος MAT & PROPS PILATES TEACHER Adv level 2 από τη EUROPEACTIVE (πρώην European Health & Fitness Association EHFAwww.ehfa.eu και την κατάταξη του στο επίπεδο 4 (EQF Level 4) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 23/5/2014.

2014 – Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του EXERCISE to MUSIC του προγράμματος GROUP FITNESS INSTRUCTOR Adv level 2 από τη EUROPEACTIVE (πρώην European Health & Fitness Association EHFA www.ehfa.eu και την κατάταξη του στο επίπεδο 3 (EQF Level 3) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 12/9/2014.

2014 – Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του PERSONAL TRAINING του προγράμματος FITNESS INSTRUCTOR Adv level 2 από τη EUROPEACTIVE (πρώην European Health & Fitness Association EHFAwww.ehfa.eu και την κατάταξη του στο επίπεδο 3 (EQF Level 3) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 19/12/2014.

2015 – Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του PERSONAL TRAINING του προγράμματος FITNESS ASSISSTANT Pro level 1 από τη EUROPEACTIVE (πρώην European Health & Fitness Association EHFAwww.ehfa.eu και την κατάταξη του στο επίπεδο 2 (EQF Level 2) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 30/5/2015.

2016 – Αποτελεί τον Πρώτο και Μοναδικό Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Πάροχο Fitness στην Ελλάδα που ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία εγγραφής της στο Μητρώο Άτυπης Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις 25/01/2016 με Αριθμό Μητρώου ΜΗΤ79 στην κατηγορία Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων με αντίστοιχους Τίτλους στους Τομείς Personal Training, Exercise to Music, Pilates Training και Yoga Training.

2016 – Αποτελεί τον Πρώτο και Μοναδικό Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Πάροχο Fitness στην Ελλάδα που παρέχει τη δυνατότητα στους Αποφοίτους και Σπουδαστές της, τη συνέχιση των Σπουδών τους σε Ακαδημαικό Επίπεδο μέσα από τη Συνεργασία που συνάπτει με τον ΌΜΙΛΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ, για 2ετή και 4ετή προγράμματα Σπουδών έτσι ώστε να αποκτούν Πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας στις ειδικότητες Προπονητής Αθλήματος Προπόνησης με Βάρη - Ελεύθερης Γυμναστικής με κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος ή Πτυχία Bachelor (BSc).

2017 – Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του PERSONAL TRAINING του προγράμματος WEIGHT MANAGEMENT EXERCISE SPECIALIST level 4 από τη EUROPEACTIVE (πρώην European Health & Fitness Association EHFAwww.ehfa.eu)  και την κατάταξη του στο επίπεδο 5 (EQF Level 5) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 20/2/2017.