Eκπαιδευτικός Πάροχος

Τι είναι:

Η GRAFTS (Greek Athletic & Fitness Training School) αποτελεί τον πρώτο (2013) ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο στην Ελλάδα με πλήρως πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την EUROPE ACTIVE - European Health & Fitness Association (EHFA), εγγεγραμμένο στο Μητρώο Δία Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αριθμό Μητρώου ΜΗΤ79 στην κατηγορία Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων με αντίστοιχους τίτλους στους τομείς του Personal Training, Exercise to Music, Pilates και Yoga Training.

Προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης και κατάρτισης σε τρείς βασικούς εκπαιδευτικούς πυλώνες:

 • Ακαδημαική Εκπαίδευση (AcademicEducation) μέσω του προγράμματος «FITNESSPRO»
 • Επαγγελματική Κατάρτιση (VocationalTraining)
 • Συνεχιζόμενη Κατάρτιση (ContinuingTraining)

στο ευρύτερο πεδίο της Μαζικής Άθλησης και ειδικότερα του Fitness, απόλυτα εναρμονισμένα με το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (EQF - NQF) στo πλαίσιο της διά βίου μάθησης.


Δημιουργεί και εφοδιάζει με τα απαραίτητα εκπαιδευτικά και λειτουργικά συστήματα όλους τους παράγοντες της αγοράς του Fitness, έχοντας ως κύριο στόχο να συμβάλει με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην ανάπτυξη του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.Όραμα:

Να αποτελέσει η άσκηση, ο ενεργός δραστήριος τρόπος ζωής, το κίνημα της Μαζικής Αθλησης, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του κάθε ανθρώπου σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην GRAFTS θεωρούμε ότι η ηγετική παρουσία των επαγγελματιών Fitness υψηλού επιπέδου, είναι καταλυτική στην εκστρατεία καθοδήγησης του σωματικά αδρανή πληθυσμού, που πάσχει από τα συμπτώματα της υποκινητικότητας προς τα ευεργετικά οφέλη της ασφαλούς άσκησης. Για το λόγο αυτό εργάζεται συστηματικά για την ποιοτική αναβάθμιση των επαγγελματιών Fitness, παρέχοντας επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού ακαδημαικού επιπέδου, σύγχρονες μεθόδους πρακτικής άσκησης και προοπτικές εργασιακής καταξίωσης.

Αποστολή:

Απoστολή μας είναι να συμβάλουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην ανάπτυξη του Fitness, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Να αποτελέσουμε τον ισχυρότερο Εκπαιδευτικό Πάροχο στη Νοτιανατολική Ευρώπη, παρέχοντας υψηλού επιπέδου καινοτόμα και πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα εξειδίκευσης και προϊόντα στους Επαγγελματίες του Fitness, επενδύοντας ταυτόχρονα στη ανάπτυξη του εκπαιδευτικού μας προσωπικού και εξασφαλίζοντας την βιωσιμότητα και εταιρική ισχυροποίηση της GRAFTS.

Εταιρικές Αξίες:

Αξιοπιστία – Προοπτική - Σεβασμός


Ως Εταιρεία απευθύνεται σε όλους τους συντελεστές της συγκεκριμένης αγοράς:

 • Γυμναστές
 • Γυμναζόμενους – Μέλη Γυμναστηρίων
 • Γυμναστήρια
 • Εταιρίες με αντικείμενο το Fitness (εμπορικές ή μη)

Ως Σπουδαστές της μπορούν να είναι:

 • Απόφοιτοι Λυκείου που αναζητούν επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο της άσκησης και των γυμναστηρίων
 • Φοιτητές και απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ που επιζητούν εξειδίκευση στο τομέα του Fitness
 • Φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ – ΤΕΙ – Κολλεγίων που επιθυμούν να γνωρίσουν επιστημονικά το πεδίο του μαζικού αθλητισμού
 • Επαγγελματίες γυμναστές που αναζητούν ολοκληρωμένη κατάρτιση
 • Όλοι εκείνοι μελή γυμναστηρίων και μη που θέλουν να μετατρέψουν το Fitness σε επάγγελμα


14  σοβαροί λόγοι για να εμπιστευτείτε το δρόμο που χάραζει η GRAFTS HELLAS.....

 1. Είναι ο Πρώτος Εκπαιδευτικός Πάροχος που δημιουργήθηκε στον τομέα του Fitness.
 2. Είναι ο πρώτος οργανισμός Fitness της Ελλάδας ο οποίος πιστοποιήθηκε (2013) ως Accredited Training Provider by EUROPE ACTIVE - EHFA (European Health & Fitness Association). Διαδικασία Διαπίστευσης των ΕιδικοτήτωνΚατευθύνσεων του PERSONAL TRAINING - GROUP FITNESS INSTRUCTOR - PILATES TEACHER της GRAFTS HELLAS από την EUROPE ACTIVE- European Health & Fitness Association (EHFA – www.ehfa.eu) και την κατάταξη τους στο επίπεδο 2-3 & 4 (EQF level 2-3-4) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνίες διαπίστευσης 13/02/2013 (Personal Trainer – Elite level 3), 23/5/2014 (Mat & Props Pilates Teacher – Adv Level 2), 12/9/2014 (Group Fitness Instructor – Adv level 2), 19/12/2014 (Fitness Instructor – Adv level 2), 30/05/2015 (Fitness Assistant – Pro level 1).
 3. Αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο στην Ελλάδα εγγεγραμμένο στο Μητρώο Δία Βίου Μαθησης της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αριθμό Μητρώου ΜΗΤ79 στην κατηγορία Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων με αντίστοιχους Τίτλους στους Τομείς Personal Training, Exercise to Music, Pilates Training και Yoga Training με ημερομηνία εγγραφής 25/01/2016.
 4. Είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός πάροχος Fitness σε Ελλάδα και Κύπρο που είναι σε θέση να παρέχει εκτός απο την Επαγγελματική Κατάρτιση (Vocational Training) και Ακαδημαική Εκπαίδευση (Academic Education) στους αποφοίτους της, μέσω του προγράμματος FITNESS PRO (συνδυασμός Επαγγελματικής και Ακαδημαικής Εκπαίδευσης), αλλά και μέσω όλων των Ανώτερων (2ετούς φοιτήσεως) και Ανώτατων (4ετους φοιτήσεως) εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ – ΑΤΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ.
 5. Αποτελεί τον επίσημο Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Πάροχο σε Ελλάδα και Κύπρο (Ιούνιο 2016) του Αμερικανικού Συμβούλιο Άσκησης – AMERICAN COUNCIL on EXERCISE (ACE) στον τομέα της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (Continuing Education).
 6. Είναι ο μοναδικός οργανισμός με τις περισσότερες Διεθνείς Συνεργασίες στην ιστορία του (FT Coach/Spain, Pilardio/Germany, Yoga Works/USA, Pilates Coach/USA, People in Motion/Germany, Radical Fitness/Argentina)
 7. Αποτελεί τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πάροχο στο Fitness και γενικότερα τη Μαζική Άθληση ενώ καθιερώθηκε ως Opinion Leader στο χώρο της γυμναστικής και των γυμναστηρίων από το 1992.
 8. Συνεργάζεται με πάνω από 250 γυμναστήρια σε όλη τη χώρα που αποτελεί πάνω από το 1/5 του συνόλου των καταγεγραμμένων γυμναστηρίων στην Ελλάδα.
 9. Δραστηριοποιείται σε 5 βασικές πόλεις (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Κομοτηνή - Λευκωσία) και σε άλλες 5 περιοχές σε όλη την Ελλάδα (Πάτρα - Σέρρες - Ηράκλειο - Ρόδο - Τρίκαλα)
 10. Παράγει το δικό της ειδικό εκπαιδευτικό υλικό όπως CDs, DVDs, και Manuals
 11. Διοργανώνει κάθε χρόνο τα δύο μεγαλύτερα συνέδρια σε Αθήνα (GRAFTS FITNESS SUMMIT) και Θεσσαλονίκη (INTERNATIONAL HEALTH & FITNESS CONGRESS), για την ενημέρωση και επιμόρφωση όλων των επαγγελματιών άσκησης, καθώς επίσης και για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το Fitness, τη Μαζική Άθληση, σε ότι αφορά στις καινούριες τάσεις που υπάρχουν Παγκοσμίως
 12. Εκπαιδεύει και εφοδιάζει με τις κατάλληλες γνώσεις όσους ενδιαφέρονται για τη μαζική ή ατομική άσκηση και ταυτόχρονα τους εξασφαλίζει επαγγελματικά μέσω των συνεργαζόμενων με αυτήν γυμναστηρίων, τα οποία τροφοδοτούνται με έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό μέσω του συστήματος GRAFTS MEMBERS CLUB που έχει ανατπύξει.
 13. Διαθέτει ένα επιτελείο από 65 καθηγητές – εισηγητές – συνεργάτες, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης στα θέματα που αφορούν το Fitness (Personal Training - Group Training - Yoga Training - Pilates Training - Management & Marketing in Health Clubs), ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεργατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την παρουσίαση θεμάτων και την εκπαίδευση των σπουδαστών της κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συνεδρίων
 14. Δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κύπρο