Convention Workshops

Επεξηγήσεις Workshops

4th GRAFTS FITNESS SUMMIT

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

09.00 - 10.50
WEIGHT TRAINING WORKSHOP "Καινοτόμες τεχνικές που αξίζει να γνωρίζετε" από τον Γιώργο Μπουγιατιώτη BSc. 

Στο συγκεκριμένο workshop θα παρουσιαστούν καινοτόμες τεχνικές ανοιχτής και κλειστήςκινητικής αλυσίδας με στόχο τη μέγιστη ενεργοποίηση των μυϊκών ομάδων που συμμετέχουν, σε “κλασικές” συμβατικές ασκήσεις από τον κορυφαίο στον τομέα του weight training, πρωταθλητή Γιώργο Μπουγιατιώτη.

11.00 - 12.50
URDHVA DHANURASANA TUTORIAL WORKSHOP "An uplifting experience" από την Κατερίνα Κατσογρεσάκη BSc και Τζούλη Τζώρτζη BSc (Support Assisstant)

Γιατί η θέση της Urdhva Dhanurasana (μεγάλη γέφυρα) έχει εξαιρετικά έντονη ευεργετικήεπίδραση τόσο σε σωματικό όσο και σε ενεργειακό επίπεδο; Ας γνωρίσουμε την θέση αυτή λίγο καλύτερα! Καταρχήν η εκτέλεσή της απαιτεί υψηλό συντονισμό δύναμης και ευλυγισίας, ενώ το άνοιγμα που δημιουργείται στην περιοχή του θώρακα βελτιώνει την λειτουργία της αναπνοής και την ροή της ενέργειας στην περιοχή της καρδιάς ενεργοποιώντας το Anahata chakra! Στο σύστημα του YogaWorks η Urdhva Dhanurasana κατατάσσεται σε θέση επιπέδου 2 και αυτό υποδηλώνει ότι χρειάζεται αρκετή πρακτική εξάσκηση και σωστή προετοιμασία ώστε να εκτελέσει κάποιος την θέση με επιτυχία και ασφάλεια. Σε αυτό το δίωρο workshop θα διερευνήσουμε ποιες περιοχές είναι σημαντικό να προετοιμαστούν και με ποιο τρόπο ακριβώς ώστε ανάλογα τις σωματικές ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου να δημιουργηθούν ιδανικές συνθήκες εξάσκησης. Θα δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης με την χρήση βοηθητικού εξοπλισμού και θα μάθουμε απαραίτητες δράσεις που θα λειτουργήσουν επιπλέον υποστηρικτικά. Η Urdhva Dhanursana σας προσκαλεί να παίξετε μαζί της. Δέχεστε την πρόκληση;

13.00-15.20
PM DANCE AEROBIC  από τον Per Markussen

Ένα συναρπαστικό Dance Aerobic Workshop όπου η χαρά των κινήσεων είναι τα πάντα. Διαθέτοντας το “χάρισμα” και εξελιγμένες τεχνικές διδασκαλίας, ο Per σε οδηγεί με ένα “παιχνιδιάρικο” τρόπο στο επίπεδο όπου εσείς και ο χορός γίνεστε ένα. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία, ενθουσιασμό, σε ρυθμούς “αισθησιακούς”. Ο Per εναλλάσσει τη ροή της κίνησης, ποικίλα στυλ διδασκαλίας Dance, με ιδιαίτερη μουσική επένδυση, ωθώντας την έκφραση στα όρια της!

15.30 - 17.20
IMPROVE SCOLIOSIS WORKSHOP with Pilates Μini Βall από τον Βαλάση Γιώργο PhD και Γεωργιάδη Γιώργο MSc

Το Workshop θα ξεκινήσει με σύντομη θεωρητική αναφορά στο τι είναι η σκολίωση, πότε καιπως εμφανίζεται και πως μπορούμε να επέμβουμε ως επαγγελματίες της άσκησης για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αυτή. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τη Pilates miniball για ενδυνάμωση, σταθεροποίηση και ευθυγράμμιση, θα δοθούν ασκήσεις που βοηθούν στην αντιμετώπιση των καθημερινών δραστηριοτήτων.

17.30 - 19.50
ENERGY YOGA MASTER CLASS "The proper preparation to construct your Pranayama" από τον Φλωράκη Νίκο BSc

H Pranayama (Prana-Ενέργεια / Yama-Επέκταση) είναι ο 4 ος από τους 8 πυλώνες τουσυστήματος της yoga. Η ουσιαστική προϋπόθεση και αφετηρία, ωστόσο για την πετυχημένη εξάσκηση στην Pranayama βασίζεται στη θεμελιώδη πρακτική της Asana. Συστατικά μέρη όπως ευλύγιστα ισχία, σταθεροποίηση κορμού, κινητικότητα στη θωρακική μοίρα και επίγνωση του μυοσκελετικού μας συστήματος κρίνονται απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη του λεπτοφυούς μας συστήματος. Έτσι, ξεκινώντας από απλές οδηγίες σε πιο σύνθετες, από εύκολες πρακτικές σε πιο δύσκολες, από όρθιες asanas σε inversions και από την απτή ανατομία στην ενεργειακή, θα χτίσουμε τις πλατφόρμες για μία σταθερή θέση, όπου μέσα σε αυτή θα έχουμε στη συνέχεια τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε εισαγωγικές τεχνικές Pranayama. Ένα ενδιαφέρον masterclass για όλα τα επίπεδα ασκούμενων και ειδικά για όσους ενδιαφέρονται για μία πιο βαθειά προσέγγιση στο ενεργειακό πεδίο της yoga. “When the breath is steady or unsteady, so is the mind, and with the yogi. Hence the breath should be controlled” (Hatha Yoga Pradipika, Ch11.2).

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

09.00 - 10.50
PILATES ADD ON WORKSHOP από τις Καραηλία Ασημίνα BSc και Καλλινίκου Άλισσα BSc

Μια καινοτομική προσέγγιση και δυναμική εξέλιξη των μαθημάτων Pilates που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συνδυάζονται οι βασικές αρχές της μεθόδου και η προσθετική τεχνική (Add On). Επιτυγχάνεται σταδιακή και αυξανόμενη ένταση με τελικό στόχο την βελτίωση της αντοχής και της σταθεροποίησης.

11.00-12.50 SYMMETRIC STEP SOLUTIONS  από τον Per Markussen

Αυτό το workshop θα εκτινάξει τις διδακτικές σας δεξιότητες στο μέγιστο. Εστιάζει στο break-down part και παρουσιάζει νέες σημαντικές κινήσεις. Cut, Split, Insert, Frame, Flow και Use/Re-Use είναι μερικές από τις διαφορετικές τεχνικές στη διδασκαλία του. Γνωρίσετε τον κόσμο της μεθοδολογίας του Step και περάστε στο σημείο No Return!

13.00 - 14.50 FLYING FEARLESS WORKSHOP από την Vanessa Morton BSc

Ας επιβιβαστούμε στην πρόκληση εξισορρόπησης μεταξύ παιχνιδιού και πρακτικής.
Θυμάσαι όταν ήσουν παιδί και έπεφτες και πήγαινες πάλι πίσω να επαναλάβεις το ίδιο;Είχαμε λίγο φόβο και πλήθος κουράγιου. Σε αυτό το δίωρο workshop θα πετάξουμε προς την εξερεύνηση της ισορροπίας όπως τη Bakasana 1 και 2 (Crow pose), Parsva Bakasana (side crow) και Eka Pada Galavasna (Flying Pigeon).Μετά την προετοιμασία του σώματός μας, με προθέρμανση των γοφών, του κυρίως και πάνω μέρους, με τη δύναμη των κινήσεων θα δουλέψουμε σε πιο προκλητικές θέσεις asana. Βρίσκοντας το “κέντρο” μας για να συνδέσουμε το μυαλό με το σώμα. Ετοιμαστείτε να ιδρώσετε, να γελάσετε και να πετάξετε. "Don't be fearful, be fearless"

15.00 - 16.50 PROPRIOCEPTION TRAINING WORKSHOP “Physiology - Evaluation - Rehabilitation” από τους Καραναστάση Γιώργο MSc
και Καραναστάση Σταύρο BSc

PROPRIOCEPTION προέρχεται από το λατινικό proprius + capio - capere που σημαίνει ατομική + κατανόηση. Ιδιοδεκτικότητα είναι η γνώση του που και πως βρίσκεται το σώμα μας στο χώρο αλλά και με ποιον τρόπο κινείται. Θα αναλυθούν οι φυσιολογικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται και θα δοθούν μέθοδοι αξιολόγησης και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν, σύμφωνα με την αρχή της προοδευτικότητας, πρακτικές εφαρμογές με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού (προπόνηση αποκατάστασης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης)

17.00 - 17.50 ELEGANT FLYING MASTER CLASS from the base to Sirsasana από τον Μιχαήλ Κυριάκο BSc

Ένα δυναμικό εργαστήριο YogaWorks που θέμα του έχει την προετοιμασία τους σώματος για τις ανεστραμμένες θέσεις. Δουλεύοντας και ενεργοποιώντας το κέντρο μας και μοιράζοντας ενέργεια σε όλο το σώμα, αναπνέοντας ομοιόμορφα και συγκεντρωμένα,ξεπερνώντας ή αντιμετωπίζοντας πιθανές φοβίες μας, θα εξερευνήσουμε πως μπορούμε να βρούμε σταθερότητα ακόμα κι αν βλέπουμε τα πράγματα ανάποδα, φτάνοντας τελικά στην βασίλισσα των θέσεων την Sirsasana.