Convention Workshops

Επεξηγήσεις Workshops

5th GRAFTS FITNESS SUMMIT 2017

Τι είναι τα WORKSHOPS...

Τα Workshops είναι εξειδικευμένα επιμορφωτικά εργαστήρια που εστιάζουν σε ένα θέμα και αναπτύσσονται σε δυο άξονες, θεωρία και πράξη. Συνήθως περιλαμβάνουν το θεωρητικό πλαίσιο του θέματος – τίτλου και στη συνέχεια δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, στην εξάσκηση και γενικότερα στη βιωματική προσέγγιση.
 
Κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου διδάσκονται και εξασκούνται όλες οι απαραίτητες τεχνικές, οι ασκήσεις και οι πρακτικές εφαρμογές με την ανάλογη καθοδήγηση, διόρθωση και ανατροφοδότηση – Feedback, από τους Bασικούς Εισηγητές και τους βοηθούς – Practical Assistants.
 
Τα workshops πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες συνέδρων ανάλογα με την εισήγηση και οι θέσεις είναι πάντα περιορισμένες.

 • Pilates και Εγκυμοσύνη από τις Ασημίνα Καραηλία (BSc) - Άλισσα Καλλινίκου (BSc)

  Η περίοδος της κύησης αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα αλλά και μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο. Γεγονός επιπλέον είναι ότι πολλές γυναίκες διακόπτουν κάθε είδους σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, φοβούμενες για τυχόν επιπλοκές. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι ειδικοί συνιστούν τη μέθοδο Pilates στην εγκυμοσύνη. Ο βασικότερος είναι ότι πρόκειται για μια μέθοδο που βοηθά στη διατήρηση της γενικής φυσικής κατάστασης του οργανισμού με συνέπεια μια πιο ασφαλή και ανώδυνη κατάληξη.

  Αυτό το δίωρο workshop, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, πως θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε ένα μάθημα pilates σε μια έγκυο γυναίκα με ασφάλεια.

Υποστηρικτής Workshop
Coremotion Pilates furniture Logo
 • Fitness Ropes από τον Patrick Bejjani (MSc)

  Τα λειτουργικά σχοινιά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για μεταβολική προπόνηση, μυϊκή αντοχή, αερόβια ικανότητα και συντονισμό, ενώ παράλληλα προάγει την ιδέα της εκγύμνασης με συνασκήσεις και παιχνίδια. Αυτό το εργαστήριο θα συζητήσει την εμβιομηχανική πίσω από τα λειτουργικά σχοινιά και τα κινητικά μοτίβα που συνήθως χρησιμοποιούνται καθώς και τη σημασία τους ως ένα εργαλείο προπόνησης για τον προσωπικό γυμναστή και όχι μόνο. Θα παρουσιαστούν πολλές διαφορετικές ασκήσεις με τις παραλλαγές τους, καθώς και ο τρόπος για να εκτελεστούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Υποστηρικτής Workshop
Life Technologies Logo
 • H διαφορά μεταξύ χρονολογικής και βιολογικής ηλικίας και οι επιδράσεις στην άσκηση από τον Marco Petrin (MSc)

  Πόσο πραγματικά μεγάλος είναι κάποιος με βάση την ηλικία του; Είναι όντως η ηλικία ένας απλός αριθμός; Τι αντιπροσωπεύει η βιολογική ηλικία σε αντιπαράθεση με τη χρονολογική σε θέματα υγείας, μακροζωίας και σωματικής απόδοσης; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα από διαδραστικό εργαστήρι που θα εστιάσει τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική προσέγγιση του θέματος. Θα παρουσιαστούν προτάσεις προπονητικών προγραμμάτων και δοκιμασιών αξιολόγησης που θα αφορούν ασκούμενο κοινό, το οποίο επιθυμεί να αποφύγει τη δραστική πτώση στην απόδοσή του με το πέρασμα της ηλικίας.  

Υποστηρικτής Workshop
Theraband Logo
 • Fitness Bootcamp Project από τους Επαμεινώνδα Κώνστα (MSc), Σοφία Μπαλαλά (BSc) & Κώστα Ψαθά (BSc)

  H διοργάνωση προγραμμάτων άσκησης boot camp για ολιγομελείς ομάδες αποτελεί πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας του fitness. Αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο για να βρείτε νέες ιδέες προπονήσεων, να διατηρείτε ένα ενθουσιασμένο και γεμάτο κίνητρο πελατολόγιο και να παρέχετε ασφαλείς και ψυχαγωγικές προτάσεις άσκησης σε υπαίθριους χώρους. Το διαδραστικό αυτό εργαστήριο θα παρουσιάσει κινητικά μοτίβα βασιζόμενα σε παιχνίδια, ασφαλείς ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του κορμού και ποικιλία συνασκήσεων.

Υποστηρικτής Workshop
Leos Logo