Grafts Hellas banner - History

Ιστορία

Από το 1991 που ιδρύθηκε, η GRAFTS HELLAS έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του τομέα του Fitness σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία και στελεχώσει το προσωπικό των περισσότερων γυμναστηρίων στις δύο χώρες.

 • 1991

  Ιδρύεται από την Θέλξη Ντέμου στη Θεσσαλονίκη το 1991, σαν ο πρώτος εκπαιδευτικός πάροχος Aerobic & Fitness στην Ελλάδα.

 • 1992

  Λειτουργεί στην Κομοτηνή στο Γυμναστήριο Sports Center με πρωτεργάτη τον σημερινό της Πρόεδρο, Πραντσίδη Χρήστο.

 • 1993

  Εδραιώνεται στην Αθήνα και ήδη είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στην Ελλάδα.

 • 1996

  Λειτουργεί στην Λάρισα (έως το 1997) και επαναλειτουργεί από το 2005, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η λειτουργία στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λάρνακα.

 • 2000

  Λειτουργεί για πρώτη φορά στην Κρήτη (Ηράκλειο) και επαναλειτουργεί στην ίδια πόλη το 2007.

 • 2001

  Ενωματώνεται στη Δυναμική Ζωή ΑΕ και αφιερώνεται αποκλειστικά στην εκπαίδευση των γυμναστών του Δικτύου UNIVERSAL / Vis Vitalis καθώς και στην έρευνα και δημιουργία νέων προγραμμάτων άσκησης Fitness: Aerobics & U, PFM, Weights & U.

 • 2003

  Δημιουργεί πρόγραμμα σπουδών με Διεθνή Πρότυπα - Standards, συγκεντρώνοντας ακαδημαϊκό υλικό και επιτυγχάνει συνεργασία με τον μεγαλύτερο οργανισμό πιστοποίησης Fitness στον κόσμο American Council on Exercise (ACE).

 • 2004

  Επαναλειτουργεί ως εκπαιδευτικός οργανισμός απευθυνόμενος σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

 • 2005

  Λειτουργεί για πρώτη φορά σε Ρόδο και Πάτρα.

 • 2006

  Συχνωνεύεται με την σχολή Fit to Train / FACE της κας Αρβανιτίδου Δέσποινας. Την ίδια χρονιά ξεκινά η αποκλειστική συνεργασία της με τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks (ΗΠΑ).

 • 2007

  Συγχωνεύεται με την σχολή DAA/BCH του κ. Κλεοβούλου Δώρου. Λειτουργεί για πρώτη φορά στην Τρίπολη.

 • 2008

  Δημιουργεί αποκλειστική συνεργασία με δυο ακόμη εκπαιδευτικούς οργανισμούς, τους Pilates Coach (ΗΠΑ) και People in Motion - Marc Oliver Kluike (Γερμανία).

 • 2009

  Επιτυγχάνει ίσως τη μεγαλύτερη συνεργασία στην ιστορία της με την παγκόσμια εταιρία RADICAL FITNESS (Αργεντινή) η οποία αναπτύσσει σύστημα ολικής ποιότητας στο Group Fitness και αναλαμβάνει την λειτουργία του συστήματος RADICAL στην Ελλάδα.

 • 2011

  Πρωτοπορεί και πάλι επιτυγχάνοντας να γίνει Member & Training Provider της EHFA (European Health & Fitness Association) του μεγαλύτερου οργανισμού Fitness σε όλη την Ευρώπη.

 • 2013

  Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του Personal Training του προγράμματος Personal Trainer Elite level 3 από τη EuropeActive (πρώην European Health & Fitness Association - EHFA, www.europeactive.eu)  και την κατάταξη του στο επίπεδο 4 (EQF Level 4) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF), με ημερομηνία διαπίστευσης 13/2/2013.

 • 2014

  Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης για τα προγράμματα Mat & Props Pilates Teacher Adv level 2, Group Fitness Instructor Adv level 2 και Fitness Instructor Adv level 2 των Ειδικοτήτων-Κατευθύνσεων Pilates Teacher, Exercise to Music και Personal Training αντίστοιχα από τη EuropeActive και την κατάταξη τους στο επίπεδο 4 (EQF Level 4) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνίες διαπίστευσης τις 23/5/2014, 12/9/2014 και 19/12/2014 αντίστοιχα.

 • 2015

  Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του Personal Training του προγράμματος Fitness Assistant Pro level 1 από τη EuropeActive και την κατάταξη του στο επίπεδο 2 (EQF Level 2) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 30/5/2015.

 • 2016

  Η GRAFTS ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία εγγραφής της στο Μητρώο Φορέων Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στις 25/01/2016 με Αριθμό Μητρώου ΜΗΤ79 στην κατηγορία Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων με αντίστοιχους Τίτλους στους Τομείς Personal Training, Exercise to Music, Pilates Training και Yoga Training.

  Γίνεται επίσης ο πρώτος ιδιωτικός εκπαιδευτικός πάροχος στον τομέα του Fitness στην Ελλάδα που παρέχει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του, για τη συνέχιση των σπουδών τους σε Ακαδημαϊκό Επίπεδο μέσω του προγράμματος FITNESS PRO.

  Το πρόγραμμα FITNESS PRO μέσα απο συνεργασίες με εκπαιδευτικούς παρόχους ανωτέρου και ανωτάτου επιπέδου (ΙΕΚ - Κολλέγια), παρέχει τη δυνατότητα για 2ετή και 4ετή προγράμματα σπουδών έτσι ώστε οι απόφοιτοι του να αποκτούν πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας στις ειδικότητες: Προπονητής Αθλήματος Προπόνησης με Βάρη & Ελεύθερης Γυμναστικής, με κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος ή πτυχία Bachelor (BSc) στις Αθλητικές Επιστήμες.

 • 2017

  Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του Personal Training του προγράμματος Weight Management Exercise Specialist level 4 από τη EuropeActive και την κατάταξη του στο επίπεδο 5 (EQF Level 5) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 20/2/2017.

 • 2018

  Η GRAFTS παρουσιάζει και διεκπεραιώνει το πιο καινοτόμο και διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ για Προπονητές Υγείας από το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης σε Ελλάδα και Κύπρο. Το πρόγραμμα Health Coach by ACE είναι παράλληλα διαπιστευμένο από την EuropeActive στο επίπεδο 5 (level 5) του ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων EREPS EQF στον τομέα του Fitness (SQF).

 • 2019

  Πιστοποιούνται οι εκπαιδευτικοί κύκλοι Suspension Exercise και Functional Cross Trainingαπό το American Council on Exercise ως ACE-Approved (προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης που πληρούν τα διεθνή κριτήρια ποιότητας του ACE) αποδίδοντας Μονάδες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ACE CECs: 1.2) και αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των διεθνώς διαπιστευμένων ή εγκεκριμένων προγραμμάτων της GRAFTS σε 7 με τον συνολικό αριθμό των προγραμμάτων με διεθνή ή κρατική αναγνώριση που προσφέρονται, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς παρόχους, σε 15.

 • 2020

  Ενεργοποιείται πλήρως το πρόγραμμα e-GRAFTS που έχει ως κύρια αποστολή του, την εξ αποστάσεως υποστήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος της GRAFTS σε σύγχρονη και ασύγχρονη μορφή. Παρέχει τα απαραίτητα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα (πλατφόρμες) και τις αντίστοιχες διαδικασίες με τις οποίες μπορεί να εφαρμοσθεί μεγάλο μέρος της μαθησιακής μεθοδολογίας της GRAFTS.

 • 2021

  Πιστοποιούνται δυο ακόμη εκπαιδευτικά προγράμματα AERIAL YOGA ARTS & SUP YOGA , από το Yoga Alliance USA στην κατηγορία Continuing Education, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πιστοποιημένων προγραμμάτων σε 18. Η διαπίστευση ως Yoga Alliance Continuing Education Provider® (YACEP®) απονέμεται σε επαγγελματίες και παρόχους της κοινότητας της Yoga από το 2016, οι οποίοι πληρούν τα Πρότυπα (standards) και τις ώρες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης που θέτει το Yoga Alliance USA.

 • 2022

  Η GRAFTS HELLAS γίνεται Υποστηρικτής της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ & FITNESS (ΠΟΣΔ). Η ΠΟΣΔ αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό και μοναδικό νόμιμο θεσμικό φορέα στην Ελλάδα για την οργάνωση, ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος της Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες όπως επίσης και του αθλήματος της Άρσης Δραμιών (Kettlebells) και άλλων συναφών κλάδων άθλησης και αγωνισμάτων που προέρχονται από τα δυναμικά αθλήματα, καθώς της έχει χορηγηθεί η ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.