Ιστορία


Από το 1991 που ιδρύθηκε, η GRAFTS HELLAS έχει διαγράψει 25 χρόνια λειτουργίας, έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία πάνω από 15.000 σπουδαστές και στελεχώσει τα περισσότερα γυμναστήρια της χώρας, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση του Fitness στην Ελλάδα.

 • 1991

  Ιδρύεται από την Θέλξη Ντέμου στη Θεσσαλονίκη το 1991, σαν ο πρώτος εκπαιδευτικός πάροχος Aerobic & Fitness στην Ελλάδα.

 • 1992

  Λειτουργεί στην Κομοτηνή στο Γυμναστήριο Sports Center με πρωτεργάτη τον σημερινό της Πρόεδρο, Πραντσίδη Χρήστο.

 • 1993

  Εδραιώνεται στην Αθήνα και ήδη είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στην Ελλάδα.

 • 1996

  Λειτουργεί στην Λάρισα (έως το 1997) και επαναλειτουργεί από το 2005, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η λειτουργία στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λάρνακα.

 • 2000

  Λειτουργεί για πρώτη φορά στην Κρήτη (Ηράκλειο) και επαναλειτουργεί στην ίδια πόλη το 2007.

 • 2001

  Ενωματώνεται στη Δυναμική Ζωή ΑΕ και αφιερώνεται αποκλειστικά στην εκπαίδευση των γυμναστών του Δικτύου UNIVERSAL / Vis Vitalis καθώς και στην έρευνα και δημιουργία νέων προγραμμάτων άσκησης Fitness: Aerobics & U, PFM, Weights & U.

 • 2003

  Δημιουργεί πρόγραμμα σπουδών με Διεθνή Πρότυπα - Standards, συγκεντρώνοντας ακαδημαϊκό υλικό και επιτυγχάνει συνεργασία με τον μεγαλύτερο οργανισμό πιστοποίησης Fitness στον κόσμο American Council on Exercise (ACE).

 • 2004

  Επαναλειτουργεί ως εκπαιδευτικός οργανισμός απευθυνόμενος σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

 • 2005

  Λειτουργεί για πρώτη φορά σε Ρόδο και Πάτρα.

 • 2006

  Συχνωνεύεται με την σχολή Fit to Train / FACE της κας Αρβανιτίδου Δέσποινας. Την ίδια χρονιά ξεκινά η αποκλειστική συνεργασία της με τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks (ΗΠΑ).

 • 2007

  Συγχωνεύεται με την σχολή DAA/BCH του κ. Κλεοβούλου Δώρου. Λειτουργεί για πρώτη φορά στην Τρίπολη.

 • 2008

  Δημιουργεί αποκλειστική συνεργασία με δυο ακόμη εκπαιδευτικούς οργανισμούς, τους Pilates Coach (ΗΠΑ) και People in Motion - Marc Oliver Kluike (Γερμανία).

 • 2009

  Επιτυγχάνει ίσως τη μεγαλύτερη συνεργασία στην ιστορία της με την παγκόσμια εταιρία RADICAL FITNESS (Αργεντινή) η οποία αναπτύσσει σύστημα ολικής ποιότητας στο Group Fitness και αναλαμβάνει την λειτουργία του συστήματος RADICAL στην Ελλάδα.

 • 2011

  Πρωτοπορεί και πάλι επιτυγχάνοντας να γίνει Member & Training Provider της EHFA (European Health & Fitness Association) του μεγαλύτερου οργανισμού Fitness σε όλη την Ευρώπη.

 • 2013

  Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του Personal Training του προγράμματος Personal Trainer Elite level 3 από τη EuropeActive (πρώην European Health & Fitness Association - EHFA, www.europeactive.eu)  και την κατάταξη του στο επίπεδο 4 (EQF Level 4) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF), με ημερομηνία διαπίστευσης 13/2/2013.

 • 2014

  Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης για τα προγράμματα Mat & Props Pilates Teacher Adv level 2, Group Fitness Instructor Adv level 2 και Fitness Instructor Adv level 2 των Ειδικοτήτων-Κατευθύνσεων Pilates Teacher, Exercise to Music και Personal Training αντίστοιχα από τη EuropeActive και την κατάταξη τους στο επίπεδο 4 (EQF Level 4) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνίες διαπίστευσης τις 23/5/2014, 12/9/2014 και 19/12/2014 αντίστοιχα.

 • 2015

  Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του Personal Training του προγράμματος Fitness Assistant Pro level 1 από τη EuropeActive και την κατάταξη του στο επίπεδο 2 (EQF Level 2) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 30/5/2015.

 • 2016

  Η GRAFTS ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία εγγραφής της στο Μητρώο Άτυπης Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις 25/01/2016 με Αριθμό Μητρώου ΜΗΤ79 στην κατηγορία Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων με αντίστοιχους Τίτλους στους Τομείς Personal Training, Exercise to Music, Pilates Training και Yoga Training.

  Γίνεται επίσης ο Πρώτος και Μοναδικός Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός Πάροχος Fitness στην Ελλάδα που παρέχει τη δυνατότητα στους Αποφοίτους και Σπουδαστές της, τη συνέχιση των Σπουδών τους σε Ακαδημαικό Επίπεδο μέσα από τη Συνεργασία που συνάπτει με τον ΟΜΙΛΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ, για 2ετή και 4ετή προγράμματα Σπουδών έτσι ώστε να αποκτούν Πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας στις ειδικότητες: Προπονητής Αθλήματος Προπόνησης με Βάρη - Ελεύθερης Γυμναστικής, με κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος ή Πτυχία Bachelor (BSc).

 • 2017

  Ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία Διαπίστευσης στην Ειδικότητα–Κατεύθυνση του Personal Training του προγράμματος Weight Management Exercise Specialist level 4 από τη EuropeActive και την κατάταξη του στο επίπεδο 5 (EQF Level 5) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, με ημερομηνία διαπίστευσης 20/2/2017.