Για πρώτη φορά στα ελληνικά, το βιβλίο της EuropeActive "Essentials for Fitness Instructors", από τη GRAFTS και τη SALTO

Η GRAFTS HELLAS σε συνεργασία με τις εκδόσεις SALTO βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση και κυκλοφορία για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα του βιβλίου της EuropeActive "Essentials for Fitness Instructors". Το βιβλίο μεταφράστηκε με την επιστημονική επιμέλεια της GRAFTS HELLAS και είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν θεμελιώδεις γνώσεις στον τομέα του Fitness & Group Fitness στα επίπεδα EREPS EQF level 3.
 
Είναι ένα εγχειρίδιο βασικής αναφοράς, που συμπληρώνει την ελληνική βιβλιογραφία για την εξατομικευμένη (Personal Training) και ομαδική άσκηση (Group Fitness), σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης των επαγγελματιών του Fitness, όπως αυτά υιοθετούνται από την ΕuropeActive και το Ευρωπαϊκό Μητρώο των Επαγγελματιών της Άσκησης (EREPS).
 
Περιέχει τα θεμελιώδη στοιχεία και τις βέλτιστες πρακτικές των μεθόδων και διαδικασιών τις οποίες εφαρμόζουν οι εκπαιδευτές ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων Fitness, μαζί με ανάλυση των καθηκόντων και ευθυνών τους. Η κύρια αποστολή τους, που αποτελεί βασικό πυλώνα της EuropeActive, συνοψίζεται στο τρίπτυχο «πιο πολλοί, πιο δραστήριοι, πιο συχνά». Οι πληροφορίες και το υλικό αποτελούν θεμελιώδη εργαλεία για την κατάρτιση και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση τόσο των ειδικευόμενων, όσο και των ειδικευμένων εκπαιδευτών, που επιθυμούν να προάγουν τη φυσική δραστηριότητα, να προσφέρουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους ώστε να πετύχουν τους στόχους άσκησης που έχουν θέσει.
 
Στη σχετική της ανακοίνωση η EuropeActive αναφέρει: «Η GRAFTS μόλις δημοσίευσε την μεταφρασμένη έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου για να ανεβάσει τον πήχη στην εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ενισχύοντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα στην τοπική αγορά και προωθώντας το όραμα και την αποστολή όλων των εμπλεκομένων μερών (πχ EuropeActive, EREPS και GRAFTS) σε όλη την επικράτεια».
 
Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί εγχειρίδιο των εκπαιδευτικών κύκλων της GRAFTS αλλά μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά στην προετοιμασία των Σπουδαστών στις αντίστοιχες ειδικότητες (Fitness Instructor - Group Fitness Instructor)

27th IHFC - Tο μεγαλύτερο Event για το Fitness σε Ελλάδα και Κύπρο ολοκληρώθηκε!

27th IHFC 2018 Banner

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 21 ΜΑΡ 2018 - Η GRAFTS Hellas ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του 27th International Health & Fitness Congress by GRAFTS Hellas, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 16-18 Μαρτίου 2018, στo Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Το 27th International Health & Fitness Congress (IHFC), συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1000 συμμετέχοντες και επισκέπτες από 10+ χώρες, κορυφαίους ειδικούς (industry experts) της βιομηχανίας του Fitness από Ευρώπη, ΗΠΑ και Μ. Ανατολή, και εταιρείες από όλο το φάσμα της αγοράς του Fitness, αποτέλεσε το γεγονός της χρονιάς για το Fitness σε Ελλάδα και Κύπρο και ένα από τα μεγαλύτερα Fitness events στη ΝΑ Ευρώπη.

27th IHFC 2018 Review photo 1
27th IHFC 2018 Review photo 2
27th IHFC 2018 Review photo 3
27th IHFC 2018 Review photo 4
27th IHFC 2018 Review photo 5
27th IHFC 2018 Review photo 6

Η συνάντηση των Συνέδρων (επαγγελματιών της άσκησης, φορέων, επιστημόνων, επαγγελματιών της αγοράς του Fitness, φοιτητών/τριων, σπουδαστών/στριων άλλα και ασκούμενου κοινού) για 3 ημέρες σε ένα πολύ όμορφο και δυναμικό περιβάλλον, και η συμμετοχή τους στα 3 Conferences, τα 7 Workshops και τα Special Events του Συνεδρίου χάρισε σε όλους μοναδικές ευκαιρίες γνώσης και αλληλεπίδρασης, και άνοιξε νέες κατευθύνσεις επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης!

Το 27th IHFC τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Anthony Wall (US), Panos Pantas, PhD (ES, GR), Chatzimichail Giorgos (IT, GR), Gil Lopes (IT, BR), Patrick Bejjani (LB) και Brent Laffoon (US), ενώ στο Συνέδριο συμμετείχε στο σύνολό της η κορυφαία στο εγχώριο Fitness και με διεθνείς διακρίσεις εκπαιδευτική ομάδα της GRAFTS!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στο φετινό IHFC, καθώς και τους Χορηγούς και Υποστηρικτές του 27th IHFC:

Fast Fitness/Miha Bodytech
Real Motion
Leos SA
Physiomart
Healthone Greece
I-Motion EMS Greece
Desport Innovative Solutions
Matrix
Fit Net - Dr Fit
Vacupower
Eldico Sport SA
All about Aquatics
Subito

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας πλέον για το 6th GRAFTS Fitness Summit Athens το ερχόμενο φθινόπωρο!

Με εκτίμηση,
GRAFTS Hellas

Greek Athletic & Fitness Training School

Η GRAFTS (Greek Athletic & Fitness Training School) αποτελεί τον ηγετικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο στον τομέα του Fitness στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι Εκπαιδευτικός Εταίρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης (American Council on Exercise - ACE) και ο πρώτος (2013) ιδιωτικός εκπαιδευτικός πάροχος στο αντικείμενο του Fitness στην Ελλάδα με πλήρως πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την EuropeActive. Η GRAFTS είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρέχοντας τίτλους στους τομείς του Personal Training, Exercise to Music, Pilates και Yoga Training.

27th IHFC 2018 Review photo 7
27th IHFC 2018 Review photo 8
27th IHFC 2018 Review photo 9
27th IHFC 2018 Review photo 10
27th IHFC 2018 Review photo 11
27th IHFC 2018 Review photo 12

Ο Αλέξης Μπατρακούλης, Τομεάρχης της GRAFTS στο Personal Training, εισηγητής στο 2017 International Standards Meeting (ISM) της EuropeActive

Ο Αλέξης Μπατρακούλης, Τομεάρχης της GRAFTS στο Personal Training και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικών Προτύπων της EuropeActive, συμμετείχε ως εισηγητής στο 2017 International Standards Meeting (ISM) που διοργανώθηκε από την EuropeActive στη Ρώμη στις 23-24 Νοεμβρίου.

Το International Standards Meeting (ISM) διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2010 από την EuropeActive σε μία Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με στόχο τη συνεργασία των ειδικών του Fitness για την προτυποποίηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης στο χώρο του Fitness και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτελώντας ένα σημαντικό γεγονός της βιομηχανίας του Fitness τόσο σε πανευρωπαϊκή όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

Η παρουσίασή του Αλέξη Μπατρακούλη επικεντρώθηκε φέτος στις δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς του Fitness μέσω προγραμμάτων πιστοποίησης υψηλής Εξειδίκευσης, σχεδιασμένων για την εκπαίδευση της νέας γενιάς Επαγγελματιών της Άσκησης. Τόνισε πως οι Personal Trainers θα πρέπει να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών τόσο από πλευράς τεχνικών γνώσεων όσο και από πλευράς ικανότητας να εμπνεύσουν τους πελάτες τους ώστε να αλλάξουν τις συνήθειές τους και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο μέσω της Άσκησης.

Δείτε τη συνέντευξή του, και κατεβάστε την παρουσίασή του από εδώ.