Κατάρτιση με Κύρος – Παγκόσμια Αξιοπιστία «Εκπαιδεύσου από τους Καλύτερους και γίνε ο Καλύτερος»

Grafts Banner

Κατάρτιση με Κύρος

«Εκπαιδεύσου από τους Καλύτερους και γίνε ο Καλύτερος»

Αγαπητοί Φίλοι,

έχοντας διανύσει από το 1992 μια πολυετή ιστορικά πορεία και παρουσία στην Ελληνική – Ευρωπαική και Παγκόσμια αγορά του Fitness αισθανόμαστε την ανάγκη να παρουσιάσουμε σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σε όλους όσους επιθυμούν να μας γνωρίσουν και να ενταχθούν στην μεγαλύτερη κοινότητα επαγγελματιών Fitness, τα βήματα που η GRAFTS(Greek Athletic& Fitness Training School) έχει πραγματοποιήσει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής της αξιοπιστίας πρωτοστατώντας για μια ακόμη φορά στις Παγκόσμιες πλέον εξελίξεις.

logos-dt

Τα τελευταία επτά χρόνια η GRAFTS διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία επτά (7) σημαντικά προγράμματα πετυχαίνοντας διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο που την καθιστούν πλέον αδιαμφισβήτητα, τον Ηγετικό εκπαιδευτικό πάροχο στον τομέα του Fitness στην Ελλάδα:

 

Βήμα 1ο

Αποτέλεσε τον πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία στο χρονικό διάστημα 2012 - 2017, τη διαδικασία Διαπίστευσης του συνόλου σχεδόν του εκπαιδευτικού της προγράμματος από την Europe Active (πρώην European Health & Fitness Association - EHFA).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ειδικοτήτων PERSONAL TRAINING - GROUP FITNESS, PILATES είναι ΟΛΑ πλέον Πιστοποιημένα από την Europe Active  (www.europeactive.eu), δίνοντας τη δυνατότητα της Εγγραφής στο Ευρωπαικό Μητρώο Επαγγελματιών Άσκησης (EREPS),  αποδίδοντας ταυτόχρονα τα Επίπεδα 2 – 3 – 4 – 5 & 6  (EQF Level 2 – 3 – 4 – 5 & 6) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) στον τομέα του Fitness (SQF):

ereps-logo
 
 • 13/02/2013 (Personal Trainer Elite level 3 - EREPS EQF level 4)
 • 23/5/2014 (Mat & Props Pilates Teacher Adv Level 2 - EREPS EQF level 4)
 • 12/9/2014 (Group Fitness Instructor Adv level 2 - EREPS EQF level 3)
 • 19/12/2014 (Fitness Instructor Adv level 2 - EREPS EQF level 3)
 • 30/05/2015 (Fitness Assistant Pro level 1 - EREPS EQF level 2)
 • 20/05/2017 (Weight Management Exercise Specialist level 4 - EREPS EQF level 5)

ereps-fitness-logo
ereps-personal
ereps-group-logo
ereps-pilates-logo

Την επιλογή της αυτή, τη στροφή της δηλαδή προς τη Europe Active, δικαιώνει και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των Εκπαιδευτικών Παρόχων στον τομέα του Fitness στην Ελλάδα ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν και αυτοί την ίδια διαδικασία αρκετά χρόνια αργότερα, με τη GRAFTS να τους καλοσωρίζει στην Ευρωπαική Κοινότητα του Fitness.

yogaworks

Στην ειδικότητα της YOGA που αποτελεί την 4η κατεύθυνση, η GRAFTS συνεργάζεται με την Άννα Ζώρζου και το YOGA WORKS (USA) έτσι ώστε να παρέχει και στην ειδικότητα αυτή, τα πλέον διασφαλισμένα ποιοτικά και αξιόπιστα εκπαιδευτικά προγράμματα που οδηγούν σε πιστοποίηση από το YOGA ALLIANCE (USA).

 

Βήμα 2ο

Τηρώντας υπεύθυνη, ηθική, στάση και θέση στην αγορά και τον κάθε υποψήφιο σπουδαστή της, αναφέροντας σε κάθε ενημέρωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και Κύπρου, από τα χείλη του κάθε συνεργάτη της, ότι τα Πιστοποιητικά της είναι Πιστοποιητικά Εξειδίκευσης Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων (δεν οδηγούν σε Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και δεν αποδίδουν Επαγγελματικά Δικαιώματα) πραγματοποιεί το πρώτο της βήμα προς το Ελληνικό Θεσμικό Πλαίσιο.

Εγγράφεται στις 25/01/2016, στο Μητρώο Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αριθμό Μητρώου ΜΗΤ79 στην κατηγορία Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων με αντίστοιχους τίτλους στους τομείς του Personal Training, Exercise to Music, Pilates και Yoga Training.

 

Βήμα 3ο

Δημιουργεί από το 2010 το πρόγραμμα 'FITNESS PRO', που αποτελεί τον τρίτο άξονα του εκπαιδευτικού προγράμματός της. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς παρόχους που παρέχουν προγράμματα κατάρτισης (ΙΕΚ) και ακαδημαϊκών σπουδών (Πανεπιστήμια) σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επιλογή και πεποίθηση της GRAFTS αποτελεί η δυνατότητα απόκτησης κρατικής πιστοποίησης που αποδίδει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εάν αυτή απαιτείται στην εκάστοτε χώρα όπου ο σπουδαστής επιθυμεί να απασχοληθεί επαγγελματικά. Μια επιλογή, όπως και αυτή της EuropeActive (2012), που υιοθετήθηκε με την πάροδο των ετών από το σύνολο της αγοράς του Fitness στην Ελλάδα, που ακολούθησε την ίδια πορεία.

Ολόκληρο το πλαίσιο εκπαιδευτικών συνεργασιών της GRAFTS με εκπαιδευτικούς φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού (EuropeActive, American Council on Exercise - ACE, YogaWorks, IEK ΣΒΙΕ) εξάλλου σχεδιάστηκε με στόχο ο απόφοιτος της GRAFTS να είναι κατοχυρωμένος επαγγελματικά σε οποιοδήποτε θεσμικό πλαίσιο και αν βρεθεί σε παγκόσμια κλίμακα (Ελλάδα, Κύπρος, υπόλοιπη Ευρώπη, ΗΠΑ).

Στα 9 χρόνια λειτουργίας του, μέσω αντίστοιχων συνεργασιών (2010-2016: ΙΕΚ Ωμέγα, 2016-2018: ΙΕΚ Ιπποκράτειος, 2019: ΙΕΚ ΣΒΙΕ) το πρόγραμμα 'FITNESS PRO' έχει ωθήσει προς την κρατική πιστοποίηση (στις ειδικότητες: Προπονητή Αθλήματος Προπόνησης με Βάρη & Ελεύθερης Γυμναστικής, Βοηθού Φυσικοθεραπείας, Διατροφής και Διαιτολογίας) αποφοίτους της GRAFTS στην Ελλάδα όλων των κατευθύνσεων (Personal Training, Group Training, Pilates, Yoga).

Στόχοι του προγράμματος αποτελούν:

 • H αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών των αποφοίτων με εκπαιδευτικά προγράμματα των επιστημών της άσκησης και της υγείας
 • H δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος
 • H παροχή αναβολής στράτευσης σε όσους το επιθυμούν για την ολοκλήρωση των σπουδών τους

Τα παραπάνω συμπληρώνουν την εξειδίκευση σε αντικείμενα αιχμής (Personal Training, Group Training, Pilates, Yoga) που παρέχουν οι εκπαιδεύσεις της GRAFTS, και τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στο δίκτυο συνεργαζόμενων γυμναστηρίων της GRAFTS σε Ελλάδα και Κύπρο.
.

ieek-svie-logo

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2019 2020 η GRAFTS σύναψε συνεργασία με το ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ.

Η ΣΒΙΕ, με το κύρος και την αξιοπιστία της πρώτης σχολής επαγγελμάτων υγείας στην Ελλάδα, σφραγίζει τη δυναμική είσοδό της στον τομέα του Αθλητισμού και της Προπονητικής μέσω της συνεργασίας με την GRAFTS.

Βήμα 4ο

Στις 20/05/2017 επανενεργοποιεί τη συνεργασία της με το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE – American Council on Exercise), η οποία είχε ξεκινήσει από το 2003 επιτυγχάνοντας να αποτελέσει τον Εκπαιδευτικό Εταίρο του σε Ελλάδα και Κύπρο και αναλαμβάνοντας να παρουσιάσει στην Ελληνική και Κυπριακή Αγορά του Fitness το πιο πολυσυζητημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παγκοσμίως ACE HEALTH COACH (Προπονητής Υγείας).

Πιστοποιεί δύο προγράμματα εξειδίκευσης της, (Suspension Exercise και Functional Metabolic Training - εφεξής Functional Cross Training), από το American Council on Exercise ως ACE-Approved (προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης που πληρούν τα διεθνή κριτήρια ποιότητας του ACE) στις 31 Ιουλίου 2019, στα πλαίσια της διαδικασίας διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει η GRAFTS.

Η αναγνώριση των δύο παραπάνω εξειδικεύσεων ως ACE-Approved αυξάνει τον συνολικό αριθμό των διεθνώς διαπιστευμένων ή εγκεκριμένων προγραμμάτων της GRAFTS σε 7, και τον συνολικό αριθμό των προγραμμάτων με διεθνή ή κρατική αναγνώριση που προσφέρονται, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς παρόχους, σε 15.

Διεθνώς διαπιστευμένα ή εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της GRAFTS:

 • PT Pro level 1 - Fitness Assistant (EREPS EQF level 2, EuropeActive)
 • PT Adv level 2 - Fitness Instructor (EREPS EQF level 3, EuropeActive)
 • PT Elite level 3 - Personal Trainer (EREPS EQF level 4, EuropeActive)
 • GT Adv level 2 - Group Fitness Instructor (EREPS EQF level 3, EuropeActive)
 • MPP Adv level 2 - Mat & Props Pilates Teacher (EREPS EQF level 4, EuropeActive)
 • Suspension Exercise (ACE CECs: 1.2, American Council on Exercise)
 • Functional Cross Training (ACE CECs: 1.2, American Council on Exercise)

Προγράμματα σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς παρόχους, με διεθνή ή κρατική αναγνώριση:

 • Health Coach by ACE (NCCA)
 • Sports Conditioning Workshop by ACE (ACE CECs: 0.8)
 • Small Group Training Workshop by ACE (ACE CECs: 0.5)
 • Fitness Programming & Obesity Workshop by ACE (ACE CECs: 0.8)
 • Teen Fitness Workshop by ACE (ACE CECs: 0.7)
 • Yoga Adv level 2 - Yoga Teacher 200, σε συνεργασία με το YogaWorks Greece (RYS 200, Yoga Alliance)
 • Yoga Elite level 3 - Yoga Teacher 300, σε συνεργασία με το YogaWorks Greece (RYS 300, Yoga Alliance)
 • Προπονητής αθλήματος Προπόνησης με Βάρη και Ελεύθερης Γυμναστικής, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ στα πλαίσια του Προγράμματος 'FITNESS PRO' (Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων)

 

Βήμα 5ο

Σταθερή στις συνεργασίες της η GRAFTS υποστηρίζει και υιοθετεί τα προγράμματα της  παγκόσμιας εταιρείας RADICAL FITNESS (Αργεντινή) από το 2009. Τα 14 προγράμματα της RADICAL FITNESS που διανέμονται σε Ελλάδα και Κύπρο, αποτελούν προσχεδιασμένα προγράμματα υψηλής τεχνολογικής εφαρμογής στον τομέα του Group Training και όχι μόνο.

radical-logo

Η RADICAL FITNESS δημιουργεί και διανέμει προιόντα και υπηρεσίες πρωτοποριακές,  καινοτόμες και υψηλής ποιότητας για τη βιομηχανία του Fitness. Το σύστημα της εφαρμόζεται σήμερα σε 45 χώρες και 8000 γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο.

Βήμα 6ο

Η GRAFTS σε συνεργασία με τις εκδόσεις SALTO κυκλοφορεί τη μεταφρασμένη έκδοση του επίσημου βιβλίου της EuropeActive και του Ευρωπαϊκού Μητρώου Επαγγελματιών Άσκησης (EREPS) για τους Fitness Instructors & Group Fitness Instructors. Μια καινοτόμα εκδοτική προσπάθεια, η οποία καθιερώνει την επιστημονική τεκμηρίωση στην επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και πιστοποίηση στον κλάδο του Fitness στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές. Ένα επιστημονικό σύγγραμμα που έλειπε από την Ελληνική βιβλιογραφία για τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες των επαγγελματιών του Fitness στο εργασιακό περιβάλλον του γυμναστηρίου είναι πλέον πραγματικότητα!

salto-logo
egxeiridio-grafts

Βήμα 7ο

Με σύνθημα «Εκπαιδεύσου απο τους Καλύτερους και γίνε ο Καλύτερος» η  GRAFTS HELLAS επένδυσε στο ανθρώπινο δυναμικό της. Συγκρότησε την πιο δυναμική, επιστημονικά τεκμηριωμένη και επαγγελματικά διακεκριμένη εκπαιδευτική ομάδα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι εκπαιδευτές – καθηγητές της είναι όλοι ενεργοί επαγγελματίες της άσκησης στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά του Fitness, κορυφαίοι στο τομέα τους με Διεθνείς Διακρίσεις και Παγκόσμια εκπαιδευτική δραστηριότητα σε όλες τις Ηπείρους (Ευρώπη – Αμερική – Ασία – Αυστραλία –Αφρική).

Η εξειδίκευση τους τεκμηριώνεται από πλήθος Επαγγελματικών Πιστοποιήσεων Κάτάρτισης (Vocational Training) από όλους τους κορυφαίους Διεθνείς Οργανισμούς της Άσκησης (ACE, ACSM, AFAA, NASM, NSCA, Europe Active).

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην διπλή βράβευση του υπευθύνου τομέα του Personal Training Αλέξη Μπατρακούλη, ως τον κορυφαίο προσωπικό γυμναστή για το έτος 2018 (Personal Trainer of the Year 2018) από τον διεθνή οργανισμό IDEA Health & Fitness Association.Ο Αλέξης Μπατρακούλης είναι ο πρώτος μη Αμερικανός που λαμβάνει αυτή τη διάκριση στα 20 χρόνια λειτουργίας του Θεσμού. Για το έτος 2019 βραβεύθηκε επίσης ως ο πιο καινοτομικός προσωπικός γυμναστής από το IDEA China (Fitness Innovation Award Recipient 2019).

boost-your-training-logo

Λίγα Λόγια για την EUROPE ACTIVE  (European Health & Fitness Association - EHFA):

europe-active
EHFA-logo

Η EUROPE ACTIVE (European Health & Fitness Association - EHFA) δημιουργήθηκε το 2001 και αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εκπροσωπεί το σύνολο του Ευρωπαϊκού Tομέα της Υγείας και Φυσικής Κατάστασης στις Βρυξέλλες. Το 2008 και το 2009 εξασφάλισε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές του.

Κύριο έργο της αποτελεί η θέσπιση Προτύπων (Standards) στον Τομέα της Υγείας και της Φυσικής Κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών Άσκησης, EREPS (European Register Exercise Professionals - http://www.ereps.eu.com), ενώ το έργο της και η συνεισφορά της έχει αναγνωριστεί σήμερα από 10.000 εγκαταστάσεις– γυμναστήρια, 18 Εθνικές Ενώσεις (National Associations) σε 25 χώρες στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της EUROPE ACTIVE μπορείτε να δείτε στο www.europeactive.eu)

europe-active-banner

Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων:

Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (European Qualification FrameworkEQF) θεσμοθετήθηκε αρχικά στις Βρυξέλλες, τον Μάρτιο του 2005 όταν οι 27 αρχηγοί κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη συνεδρίασή τους απαίτησαν τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού συστήματος αναφοράς, το οποίο θα συνδέσει τα Εθνικά συστήματα και Πλαίσια Επαγγελματικών Προσόντων των διαφορετικών χωρών.

 

Στην πράξη, λειτουργεί ήδη ως μηχανισμός μετατροπής για την ευκολότερη ανάγνωση των επαγγελματικών προσόντων των ατόμων. Βοηθά εκπαιδευόμενους και εργαζόμενους που επιθυμούν να μετακινηθούν από χώρα σε χώρα ή να αλλάξουν θέση εργασίας ή να αλλάξουν εκπαιδευτικό ίδρυμα στην πατρίδα τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΠΠ (ΕQF) μπορείτε να βρείτε στο http://www.ec.europa.eu/eqf.

Λίγα λόγια για το ACE:

ace-thub

To Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) ιδρύθηκε το 1985 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την υγεία και ευημερία της Αμερικής με έδρα το Σαν Ντιέγκο στη Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μια πηγή για τους επαγγελματίες της άσκησης και το ευρύ κοινό, παρέχοντας ολοκληρωμένη και αμερόληπτη έρευνα, καθιστώντας τον οργανισμό αυτό ως μια αυθεντία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στο χώρο της άσκησης, υγείας και ευεξίας.

Σήμερα το ACE είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποίησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών fitness στον κόσμο, με περισσότερους από 77.000 πιστοποιημένους επαγγελματίες της άσκησης (Fitness Professionals), που κατέχουν επικαιροποιημένες πιστοποιήσεις στις διάφορες ειδικότητες και 674 εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ (πανεπιστήμια, κολέγια, πάροχοι επαγγελματικής κατάρτισης) να υιοθετούν τη διδακτική ύλη του ACE στα προγράμματα σπουδών τους κατά την εκπαίδευση των φοιτητών στον τομέα της άσκησης και υγείας.

Mε εκτίμηση,

προς τον καθένα από εσάς και προς όλους όσους μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια….

GRAFTS HELLAS