Συνεργασία της GRAFTS HELLAS με το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης - American Council on Exercise (ACE)

Αγαπητοί φίλοι/ες,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία της GRAFTS HELLAS με το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης – AMERICAN COUNCIL on EXERCISE (ACE) στον τομέα της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (Continuing Education) ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Πάροχο από τον Ιούνιο του 2016.

Ήδη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της GRAFTS σε Ελλάδα και Κύπρο την περίοδο 2015-2016, έχουν πραγματοποιηθεί δυο επιμορφωτικά Workshops σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2016-2017 η επανάληψη τους στις αντίστοιχες πόλεις:

  • Fitness Programming for Overweight clients & clients affected by Obesity Workshop (Αθήνα – Οκτώβριος)
  • Sports Conditioning Worskhop (Θεσσαλονίκη – Απρίλιος)

American Council on Exercise Logo

Στις παροχές τους περιλαμβάνεται το αντίστοιχο Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης από το ΑCE, αναγνωρισμένο από όλους τους μεγάλους οργανισμούς πιστοποίησης επαγγελματιών Fitness των ΗΠΑ καθώς και Μονάδες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (CEC/CEU) που απαιτούνται για την ανανέωση όλων των Πιστοποιητικών των Αμερικανικών Εκπαιδευτικών Οργανισμών ACE– ACSM– NASM– NFPT – AAMA – NCSF – AFAA– NSCA κλπ).

Με αφορμή την παροχή μονάδων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CEC/CEU) ενημερώνουμε όλους τους Πιστοποιημένους Instructors από Αμερικανικούς Οργανισμούς, ότι μπορούν μέσα από την παρακολούθηση των παραπάνω Workshop να λαμβάνουν τις μονάδες που απαιτούνται για την ανανέωση των Πιστοποιητικών τους.

Στόχος της συνεργασίας αποτελεί η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπηρεσίων που παρέχει η GRAFTS μέσα από τη αξιόπιστη γνωστική βάση του ACE και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητά του.

Προσεχώς ένα σημαντικό μέρος του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος του ACE θα διεξάγεται σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα από την παρούσα συνεργασία.

To Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) ιδρύθηκε το 1985 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την υγεία και ευημερία της Αμερικής με έδρα το Σαν Ντιέγκο στη Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μια πηγή για τους επαγγελματίες της άσκησης και το ευρύ κοινό, παρέχοντας ολοκληρωμένη και αμερόληπτη έρευνα, καθιστώντας τον οργανισμό αυτό ως μια αυθεντία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στο χώρο της άσκησης, υγείας και ευεξίας.

Σήμερα το ACE είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποίησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών fitness στον κόσμο, με περισσότερους από 60.000 πιστοποιημένους επαγγελματίες της άσκησης (Fitness Professionals), που κατέχουν περισσότερες από 67.000 πιστοποιήσεις στις διάφορες ειδικότητες και 674 εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ (πανεπιστήμια, κολέγια, πάροχοι επαγγελματικής κατάρτισης) να υιοθετούν τη διδακτική ύλη του ACE στα προγράμματα σπουδών τους κατά την εκπαίδευση των φοιτητών στον τομέα της άσκησης και υγείας.

Με τη συγκεκριμένη συνεργασία η GRAFTS HELLAS αυξάνει τις δυνατότητες της στον τομέα της Συνεχιζόμενης Κατάρτισης. Αποτελεί τον Πρώτο Εκπαιδευτικό Πάροχο Fitness σε Ελλάδα και Κύπρο που είναι σε θέση να παρέχει:

  • Συνεχιζόμενη Κατάρτιση (Continuing Education)
  • Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση (Academic Education) μέσω του προγράμματος «FITNESS PRO»

καλύπτοντας πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Επαγγελματιών Άσκησης της Ελληνικής και Κυπριακής αγοράς.
 
Ελπίζουμε η παραπάνω συνεργασία να αποτελέσει ένα ακόμη θετικό βήμα που με την σειρά του θα συντελέσει στην αναβάθμιση του επιπέδου της αγοράς του Fitness σε Ελλάδα και Κύπρο.