Εκπαιδευτικός Εταίρος του ACE η GRAFTS HELLAS - για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Κύπρο το πρόγραμμα ACE Health Coach

Αγαπητοί φίλοι/ες,

είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η συνεργασία της GRAFTS HELLAS με το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (American Council on Exercise - ACE) επεκτείνεται και ενισχύεται από τον τομέα της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (Continuing Education) που είχε συναφθεί τον Ιούνιο του 2016 σε πλήρως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Πάροχο (Μάιος 2017), αναλαμβάνοντας να διεκπεραιώσει και να παρουσιάσει σε Ελλάδα και Κύπρο το πιο καινοτομικό και πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ACE Health Coach.

ACE Education Partner Logo

Δείτε την κατάταξη της GRAFTS μεταξύ των Διεθνών Εκπαιδευτικών Εταίρων του ACE

Πέρα λοιπόν από την ήδη υπάρχουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα της GRAFTS σε Ελλάδα και Κύπρο την περίοδο 2015-2017 που περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα τριών πλέον επιμορφωτικών εργαστηρίων (workshops):

  • Fitness Programming for Overweight and Clients Affected by Obesity 
  • Sports Conditioning 
  • Small Group Training

 
η GRAFTS αναλαμβάνει μέσω του Δικτύου και των Συνεργατών της που έχουν ήδη προετοιμαστεί και εκπαιδευτεί από Εκπαιδευτές του ACE στην Αμερική να διεκπεραιώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα HEALTH COACH, με τα αυστηρά παγκόσμια πρότυπα που το διέπουν.

Ο Προπονητής Υγείας (Health Coach) είναι ο επαγγελματίας της άσκησης που μέσω εξειδικευμένης εκπαίδευσης μπορεί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεταξύ ιατρικής κοινότητας και βιομηχανίας της άσκησης. Είναι καταρτισμένος να παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες άσκησης σε άτομα ειδικών πληθυσμών (άτομα με παχυσαρκία, προδιαβήτη, δυσλιπιδαιμία, μεταβολικό σύνδρομο ή άλλες χρόνιες καταστάσεις υγείας) και να λειτουργεί όχι μόνο ως προπονητής αλλά και ως σύμβουλος φυσικής δραστηριότητας και καθοδηγητής τρόπου ζωής. Κατέχει τις επιστημονικές γνώσεις και τις τεχνικές δεξιότητες για να υποστηρίξει τον ασκούμενο με τις κατάλληλες και τεκμηριωμένες οδηγίες σε βασικά θέματα που αφορούν τόσο στη συστηματική άσκηση όσο και στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και την αλλαγή συμπεριφοράς του. Συμπερασματικά, αποτελεί τον εξειδικευμένο επαγγελματία που συνεργάζεται στενά με τον επιβλέποντα επαγγελματία της υγείας (π.χ. Ιατρό, Φυσικοθεραπευτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Ψυχολόγο) προσπαθώντας να υποστηρίξει με το έργο του τη λειτουργία μιας πολυεπιστημονικής ομάδας για κάθε διαφορετική περίπτωση.

Στις παροχές όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ACE που διεκπεραιώντονται από τη GRAFTS σε Ελλάδα και Κύπρο, περιλαμβάνεται το αντίστοιχο Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης από το ΑCE, αναγνωρισμένο από όλους τους μεγάλους οργανισμούς πιστοποίησης επαγγελματιών Fitness των ΗΠΑ καθώς και Μονάδες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (CECs/CEUs) που απαιτούνται για την ανανέωση όλων των Πιστοποιητικών των Αμερικανικών Εκπαιδευτικών Οργανισμών (ACE, ACSM, AFAA, AAMA, NASM, NCSF, NFPT, NSCA κλπ.).

Με αφορμή την παροχή μονάδων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CECs/CEUs) ενημερώνουμε όλους τους Πιστοποιημένους Επαγγελματίες από Αμερικανικούς Οργανισμούς, ότι μπορούν μέσα από την παρακολούθηση των παραπάνω Workshops ή/και Certifications να λαμβάνουν τις μονάδες που απαιτούνται για την ανανέωση των Πιστοποιητικών τους.

Στόχος της αναβάθμισης της παραπάνω συνεργασίας αποτελεί η παράλληλη αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπηρεσίων που παρέχει η GRAFTS μέσα από τη αξιόπιστη γνωστική βάση του ACE και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του στο τομέα της Επαγγελματικής (Vocational) και Συνεχιζόμενης (Continuing) κατάρτισης.

American Council on Exercise Logo

To Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) ιδρύθηκε το 1985 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την υγεία και ευημερία της Αμερικής με έδρα το Σαν Ντιέγκο στη Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μια πηγή για τους επαγγελματίες της άσκησης και το ευρύ κοινό, παρέχοντας ολοκληρωμένη και αμερόληπτη έρευνα, καθιστώντας τον οργανισμό αυτό ως μια αυθεντία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στο χώρο της άσκησης, υγείας και ευεξίας.

Σήμερα το ACE είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποίησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών fitness στον κόσμο, με περισσότερους από 60.000 πιστοποιημένους επαγγελματίες της άσκησης (fitness professionals), που κατέχουν περισσότερες από 67.000 πιστοποιήσεις στις διάφορες ειδικότητες και 674 εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ (πανεπιστήμια, κολέγια, πάροχοι επαγγελματικής κατάρτισης) να υιοθετούν τη διδακτική ύλη του ACE στα προγράμματα σπουδών τους κατά την εκπαίδευση των φοιτητών στον τομέα της άσκησης και υγείας.

Στην Ελλάδα και την Κύπρο η GRAFTS αποτελεί τον Εκπαιδευτικό Εταίρο του ACE υποστηρίζοντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλής ποιότητας.

Με εκτίμηση,
GRAFTS HELLAS