Βαθμός αξιοπιστίας 100% για τη GRAFTS HELLAS καθώς αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό Εκπαιδευτικό Πάροχο Fitness στην Ελλάδα, διεθνώς Διαπιστευμένο (Accredited) σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο

Grafts Hellas Logo
ACE Education Partner Logo
EuropeActive Standards Logo


Αγαπητοί Φίλοι,

έχοντας διανύσει από το 1992 μια πολυετή ιστορικά πορεία και παρουσία στην Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά του Fitness αισθανόμαστε την ανάγκη να παρουσιάσουμε σε όλους όσους μας εμπιστευτήκαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σε όλους όσους επιθυμούν να μας γνωρίσουν και να ενταχθούν στην μεγαλύτερη κοινότητα επαγγελματιών Fitness, τα βήματα που η GRAFTS (Greek Athletic & Fitness Training School) έχει πραγματοποιήσει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής της αξιοπιστίας πρωτοστατώντας για μια ακόμη φορά στις διεθνείς εξελίξεις.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η GRAFTS διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία τέσσερα (4) μεγάλα και σημαντικά προγράμματα, αυξάνοντας το βαθμό εμπιστοσύνης των Σπουδαστών – Αποφοίτων και Ενδιαφερομένων προς αυτή:

Βήμα 1ο
Αποτέλεσε τον πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία στο χρονικό διάστημα 2012 - 2017, τη διαδικασία Διαπίστευσης του συνόλου σχεδόν του εκπαιδευτικού της προγράμματος από την EuropeActive (πρώην European Health & Fitness Association - EHFA).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ειδικοτήτων Personal Training, Group Fitness, Pilates είναι όλα πλέον Πιστοποιημένα από την EuropeActive (www.europeactive.eu) αποδίδοντας τα Επίπεδα 2-5 (EQF Levels 2-5) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF):

 • 13/02/2013 (Personal Trainer Elite level 3 - EREPS EQF level 4)
 • 23/05/2014 (Mat & Props Pilates Teacher Adv Level 2 - EREPS EQF level 4)
 • 12/09/2014 (Group Fitness Instructor Adv level 2 - EREPS EQF level 3)
 • 19/12/2014 (Fitness Instructor Adv level 2 - EREPS EQF level 3)
 • 30/05/2015 (Fitness Assistant Pro level 1 - EREPS EQF level 2)
 • 20/05/2017 (Weight Management Exercise Specialist level 4 - EREPS EQF level 5)

Την επιλογή της αυτή, τη στροφή της δηλαδή προς τη Europe Active, δικαιώνει και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των Ανταγνωνιστικών Εκπαιδευτικών Παρόχων της Ελλάδας ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν και αυτοί την ίδια διαδικασία αρκετά χρόνια αργότερα, με τη GRAFTS να τους καλωσορίζει στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα του Fitness.

Στην ειδικότητα της Yoga που αποτελεί την 4η κατεύθυνση και με βάσει το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί η διαδικασία διαπίστευσης από την EuropeActive, η GRAFTS συνεργάζεται με την Άννα Ζώρζου και το YogaWorks (USA) έτσι ώστε να παρέχει και στην ειδικότητα αυτή τα πλέον διασφαλισμένα ποιοτικά και αξιόπιστα εκπαιδευτικά προγράμματα που οδηγούν σε πιστοποίηση από το Yoga Alliance® (USA).

Βήμα 2ο
Τηρώντας υπεύθυνη, ηθική στάση και θέση στην αγορά και απέναντι τον κάθε υποψήφιο σπουδαστή της, αναφέροντας σε κάθε ενημέρωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και Κύπρου, από τα χείλη του κάθε συνεργάτη της, ότι τα Πιστοποιητικά της είναι Πιστοποιητικά Εξειδίκευσης Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων, δεν τυγχάνουν Κρατικής Αναγνώρισης και δεν αποδίδουν Κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα, πραγματοποιεί το πρώτο της βήμα προς το Ελληνικό Θεσμικό Πλαίσιο.

Εγγράφεται στο Μητρώο Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αριθμό Μητρώου ΜΗΤ79 στην κατηγορία Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων με αντίστοιχους τίτλους στους τομείς του Personal Training, Exercise to Music, Pilates και Yoga Training, έτσι ώστε να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για μελλοντική επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων της.

Βήμα 3ο
Η συνεργασία με τον Όμιλο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ (ΙΕΚ Ιπποκράτειος – Αττικό Κολλέγιο) αποτέλεσε μια προέκταση της παραπάνω προσπάθειας, της απόδοσης λύσης στο θέμα της επαγγελματικής κατοχύρωσης των Αποφοίτων μας προσφέροντας τους το πρόγραμμα "FITNESS PRO" που ουσιαστικά τους εντάσσει στην Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση με τα προνόμια που αυτή απολαμβάνει στο Ελληνικό θεσμικό Πλαίσιο.

Βήμα 4ο
Στις 20/05/2017 κατοχυρώνει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία της με το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE – American Council on Exercise), αποτελώντας τον Εκπαιδευτικό Εταίρο του σε Ελλάδα και Κύπρο και αναλαμβάνοντας να παρουσιάσει στην Ελληνική και Κυπριακή Αγορά του Fitness το πιο πολυσυζητημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παγκοσμίως ACE Health Coach (Προπονητής Υγείας).

Η GRAFTS είναι ο 1ος εκπαιδευτικός πάροχος Fitness στην Ελλάδα και ο 2ος σε Πανευρωπαικό επίπεδο, που διεκπεραιώνει και ολοκληρώνει μια τέτοια συνολική διαδικασία διαπίστευσης. Πέρασε με απόλυτη επιτυχία την αξιολόγηση των διαδικασιών Διαπίστευσης σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πρότυπα των:

 • εκπαιδευτικών της προγραμμάτων
 • συστήματος εκπαίδευσης
 • εκπαιδευτικού της προσωπικού

Η στιγμή αυτή αποτελεί και θα αποδειχθεί ότι θα αποτελέσει ιστορικά σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Fitness όπως και τόσες άλλες ενέργειες της GRAFTS στα χρόνια της πολυετούς παρουσίας της στην Ελληνική αγορά (1992-2017).

Συμπερασματικά, τεκμηριώνει για άλλη μια φορά στην πράξη τη φήμη της ως ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος Εκπαιδευτικός Πάροχος στην Ελληνική αγορά Επαγγελματικής εκπαίδευσης Fitness, που μπορεί να εμπιστευτεί απόλυτα ο κάθε Ενδιαφερόμενος καθώς:

 • Είναι Εγκεκριμένος και Διαπιστευμένος από την EuropeActive στο Group Fitness, Personal & Pilates Training
 • Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 90 Εγκεκριμένους και Διαπιστευμένους εκπαιδευτικούς παρόχους της Ευρώπης
 • Προσφέρει στον Απόφοιτό της ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης με Διεθνή Αναγνώριση (χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης, λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, χώρες Καραϊβικής, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ν. Αφρική, Αραβικές χώρες, κλπ).
 • Προσφέρει στον Απόφοιτό της τη δυνατότητα της Εγγραφής του στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών Fitness (EREPS – European Register of Exercise Professionals)
 • Είναι Εκπαιδευτικός Εταίρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης - American Council on Exercise (ACE)

Mε εκτίμηση,
προς τον καθένα από εσάς και προς όλους όσους μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια,
GRAFTS HELLAS

Λίγα λόγια για την EuropeActive (European Health & Fitness Association - EHFA):

EuropeActive Logo
EHFA - European Health & Fitness Association Logo

Η EuropeActive (European Health & Fitness Association - EHFA) δημιουργήθηκε το 2001 και αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εκπροσωπεί το σύνολο του Ευρωπαϊκού Tομέα της Υγείας και Φυσικής Κατάστασης στις Βρυξέλλες. Το 2008 και το 2009 εξασφάλισε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές του.

Κύριο έργο της αποτελεί η θέσπιση Προτύπων (Standards) στον Τομέα της Υγείας και της Φυσικής Κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών Άσκησης, EREPS (European Register Exercise Professionals - www.ereps.eu), ενώ το έργο της και η συνεισφορά της έχει αναγνωριστεί σήμερα από 10.000 εγκαταστάσεις– γυμναστήρια, 18 Εθνικές Ενώσεις (National Associations) σε 25 χώρες στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της EuropeActive μπορείτε να δείτε στο www.europeactive.eu)

EuropeActive Banner

Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων:

Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (European Qualification Framework – EQF) θεσμοθετήθηκε αρχικά στις Βρυξέλλες, τον Μάρτιο του 2005 όταν οι 27 αρχηγοί κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη συνεδρίασή τους απαίτησαν τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού συστήματος αναφοράς, το οποίο θα συνδέσει τα Εθνικά συστήματα και Πλαίσια Επαγγελματικών Προσόντων των διαφορετικών χωρών.

Στην πράξη, λειτουργεί ήδη ως μηχανισμός μετατροπής για την ευκολότερη ανάγνωση των επαγγελματικών προσόντων των ατόμων. Βοηθά εκπαιδευόμενους και εργαζόμενους που επιθυμούν να μετακινηθούν από χώρα σε χώρα ή να αλλάξουν θέση εργασίας ή να αλλάξουν εκπαιδευτικό ίδρυμα στην πατρίδα τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΠΠ (ΕQF) μπορείτε να βρείτε στο www.ec.europa.eu/eqf

Λίγα λόγια για το ACE:

American Council on Exercise Logo

To Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) ιδρύθηκε το 1985 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την υγεία και ευημερία της Αμερικής με έδρα το Σαν Ντιέγκο στη Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μια πηγή για τους επαγγελματίες της άσκησης και το ευρύ κοινό, παρέχοντας ολοκληρωμένη και αμερόληπτη έρευνα, καθιστώντας τον οργανισμό αυτό ως μια αυθεντία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στο χώρο της άσκησης, υγείας και ευεξίας.

Σήμερα το ACE είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποίησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών fitness στον κόσμο, με περισσότερους από 60.000 πιστοποιημένους επαγγελματίες της άσκησης (fitness professionals), που κατέχουν περισσότερες από 67.000 πιστοποιήσεις στις διάφορες ειδικότητες και 674 εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ (πανεπιστήμια, κολέγια, πάροχοι επαγγελματικής κατάρτισης) να υιοθετούν τη διδακτική ύλη του ACE στα προγράμματα σπουδών τους κατά την εκπαίδευση των φοιτητών στον τομέα της άσκησης και υγείας.