21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Wellness Fitness & Dance by GR.A.F.T.S. HELLAS - Δελτίο Τύπου

 

1st BALKAN FITNESS CONVENTION
21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  WELLNESS – FITNESS & DANCE by GR.A.F.T.S. Hellas

Θεσσαλονίκη 09-10-11 Μαρτίου 2012


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη για άλλη μια χρονιά το 21o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ WELLNESS & FITNESS της GR.A.F.T.S. Hellas στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε και το 1st BALKAN FITNESS CONVENTION ικανοποιώντας πλήρως τους 850 και πλέον Συνέδρους & Επισκέπτες.

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται ετησίως τα τελευταία 21 χρόνια, κατέγραψε πραγματικά ανεπανάληπτες και μοναδικές στιγμές.

Πληρέστατο για το επαγγελματία του Fitness, πολυθεματικό, καινοτόμο, συναρπαστικό και πλέον θεσμός χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες.


Το συνέδριο λειτούργησε σε πέντε βασικούς άξονες:

 • Group Fitness Conference (Επιμέρους Θεματικό Συνέδριο)
 • Personal Training Conference (Επιμέρους Θεματικό Συνέδριο)
 • Body Spirit Conference (Επιμέρους Θεματικό Συνέδριο)
 • Convention Workshops (Εξειδικευμένα Επιμορφωτικά Εργαστήρια)
 • Παράπλευρα αθλητικά γεγονότα (Fitness Expo - Dance for a Cause Party)


Προσκεκλημένοι των διοργανωτών διακεκριμένοι και παγκόσμια αναγνωρισμένοι Διεθνείς εισηγητές από τη Ρωσία (Snezhik Vladimir), την Ουγγαρία (Fuzessy Balazs), τη Ρουμανία (Kiki Cristina) και τη Βουλγαρία (Lulcheva Tania) τους οποίους πλαισίωσαν οι καλύτεροι Έλληνες εισηγητές από ολόκληρη την Ελλάδα και Κύπρο.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 56 εισηγήσεις, από 55 εισηγητές, σε 61 εκπαιδευτικές ώρες.


Τις εργασίες του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους οι κύριοι:

 • Cliff Collins Programme Director της European Heath & Fitness Association (EHFA - Μ.Βρετανία)
 • Ιωαννίδης Γιάννης π. Υφυπουργός Αθλητισμού - Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
 • Γρηγοριάδης Δημήτρης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Π.Ε.Π.Φ.Α.),
  οι οποίοι και βραβεύθηκαν από την GR.A.F.T.S. για την πολύτιμη προσφορά τους σε όλα τα πεδία του Ευρωπαικού και Ελληνικού Αθλητισμού.

Επίσης τιμήθηκαν για την πολύτιμη και πολυετή υποστήριξη τους προς τη GR.A.F.T.S. Hellas οι κύριοι:

 • Τολίδης Δημοσθένης, Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ & PLUS RADIO
 • Σκούρας Πάνος, Ιδιοκτήτης της Αθλητικής κατασκήνωσης SKOURAS CAMP

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησε ο Επίτιμος Πρόεδρος της GR.A.F.T.S. HELLAS κ. Ναπολέων Ντέμος και ο Πρόεδρος της GR.A.F.T.S. HELLAS κ. Πραντσίδης Χρήστος.


Το συνέδριο απευθυνόταν σε όλους τους ενεργούς επαγγελματίες της αγοράς του Wellness, του Fitness (Γυμναστές – Φυσιοθεραπευτές – Χορευτές – Φοιτητές ΤΕΦΑΑ – ΙΕΚ – Ιδιωτικών σχολών με αντικείμενο το Personal Training – Yoga – Pilates – Vibration – Group Exercise) και του Χορού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ( Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία – Σερβία – Τουρκία – Αλβανία  κλπ).


Σημαντική ήταν και η παρουσία ξένων αποστολών από τη Βουλγαρία και τη Σερβία καθώς έδωσαν την Βαλκανική προοπτική του Συνεδρίου.


Στόχοι του συνεδρίου αποτελούσαν:

 • ο εμπλουτισμός και η ανανέωση των γνώσεων των επαγγελματιών της συγκεκριμένης αγοράς μέσα από τις τελευταίες και πιο ασφαλείς εξελίξεις στους τομείς της μαζικής άθλησης,
 • η παρουσίαση νέων προϊόντων του Wellness – Fitness & Dance σύμφωνα με τα πρότυπα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς,
 • η σύζευξη των σχέσεων των συνέδρων μεταξύ τους αλλά και με τις εταιρείες που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την εκδήλωση,
  με απώτερο σκοπό την προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσω της άσκησης.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους τους Συνέδρους, τους Χορηγούς, Χορηγούς επικοινωνίας  και Υποστηρικτές που στήριξαν την προσπάθεια μας.

Με εκτίμηση,
GR.A.F.T.S. Hellas