Υποψήφιος για τον τίτλο "2017 Personal Trainer of the Year" στον Παγκόσμιο ετήσιο διαγωνισμό της IDEA, o υπεύθυνος του Τομέα Personal Training Αλέξης Μπατρακούλης

Υποψήφιος για τον τίτλο "2017 Personal Trainer of the Year" στο παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργανώνει ετήσια η IDEA, o υπεύθυνος του Τομέα Personal Training Αλέξης Μπατρακούλης.

Ιδιαίτερη στιγμή περηφάνιας για όλη την επαγγελματική κοινότητα της GRAFTS!

Με 22 έτη εμπειρίας στο χώρο του Fitness τόσο ως επαγγελματίας της άσκησης όσο και ως εκπαιδευτής ενηλίκων στο πεδίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης, καταγράφει μια αξιοθαύμαστη διεθνή καριέρα με συνεχείς τιμητικές διακρίσεις και επαγγελματικές επιτυχίες.

Ο Αλέξης είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Άσκηση & Υγεία και διεθνώς πιστοποιημένος από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς παγκοσμίως σε περισσότερες από 15 διαφορετικές ειδικότητες.

Από το 2012 έχει διοριστεί ως Μέλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επαγγελματικών Προτύπων (Europe Active Standards Committee) στην εκπαίδευση του Fitness με έδρα τις Βρυξέλλες και έχει κάνει διεθνείς εισηγήσεις σε περισσότερες από 10 χώρες στην Ευρώπη.

Το 2013 ήταν ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας που επιμελήθηκε τα εκπαιδευτικά πρότυπα των επαγγελματιών άσκησης για την εξειδίκευση στην άσκηση και τη διαχείριση βάρους. Πλέον όμως η ανοδική του πορεία συνεχίζεται μέσω έντονης δράσης και στις άλλες ηπείρους. Πιο συγκεκριμένα, το 2016 και το 2017 παρουσίασε μια ερευνητική εργασία σε 2 από τα κορυφαία επιστημονικά συνέδρια στο χώρο της ιατρικής της άθλησης, της επιστήμης της άσκησης και της φυσικής κατάστασης στη Νέα Ορλεάνη και το Ντένβερ των ΗΠΑ αντίστοιχα.

Η επιστημονική έρευνα αφορούσε σε ένα πρότυπο πρόγραμμα άσκησης για αγύμναστα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα και τις επιδράσεις του στο σωματικό βάρους, την απόδοση, την υγεία και την ψυχολογία.

Αποτελεί πλέον Ειδικός Εμπειρογνώμονας και Διεθνής Εκπαιδευτής του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης (ACE), Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Exercise is Medicine της Αμερικανικής Αθλητιατρικής Εταιρείας (ACSM). H κορύφωση της διεθνούς αναγνώρισης στο πρόσωπό του έρχεται με την επιλογή του στην τελική 3άδα των υποψηφίων για το βραβείο του Προσωπικού Γυμναστή της χρονιάς παγκοσμίως από τον διεθνή οργανισμό IDEA.

To συγκεκριμένο βραβείο θεωρείται το "Όσκαρ της βιομηχανίας του Fitness" τα τελευταία 20 χρόνια. Το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στην τελετή έναρξης του μεγαλύτερου συνεδρίου για επαγγελματίες της άσκησης παγκοσμίως, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ μπροστά σε ένα κοινό 10.000 και πλέον επαγγελματιών από όλον τον κόσμο.

Πλέον, ο Αλέξης Μπατρακούλης δραστηριοποιείται ως διεθνής εκπαιδευτής των επαγγελματιών Fitness στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τις ΗΠΑ, διδάσκοντας το δικό του εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιασμένο στην άσκηση και την παχυσαρκία, προσπαθώντας να προετοιμάσει τους επαγγελματίες της άσκησης σε όλον τον κόσμο, ώστε να τεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη μεγαλύτερη πρόκληση της δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα.