Yoga Training Workshops

Yoga Training Workshops

Εργαστήριο – Workshop: ''Chair Yoga for Senior''

Τζούλη Τζώρτζη B.Sc.

Η σωματική μας υγεία και ευεξία περιορίζονται με την πάροδο της ηλικίας. Μειώνεται η ισορροπία, η μυϊκή μάζα, η δύναμη, μειώνεται το εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Σ’ αυτό το εργαστήρι θα δούμε πώς η γιόγκα τροποποιώντας τις θέσεις, θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους να βελτιώσουν την δύναμη και την ισορροπία με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Θα δούμε ακόμη πως νεύρο μυϊκά μπορεί  να βοηθήσει εκπαιδεύοντας τον ασκούμενο στο να ξαπλώνει και να σηκώνεται από το έδαφος, καθώς ο φόβος της πτώσης είναι πολύ συνήθης και βάσιμος! Για  να προσθέσουμε ζωή στα χρόνια μας και όχι μόνο χρόνια στη ζωή μας ολιστικά με τη Yoga!!!

Εργαστήριο – Workshop: ''Μεθοδολογία διδασκαλίας Αdvanced Αsanas''

Ίριδα Μηντή

Σε αυτό το εργαστήρι θα αναλύσουμε τον τρόπο που διδάσκουμε την Astavakrasana, βλέποντας στην πράξη πώς αποδομούμε αυτές τις Asanas για να τις διδάξουμε με ασφάλεια.

Astavakrasana :Μια θέση πρόκληση! Είναι μια προχωρημένη στήριξη στα χέρια (advanced arm balances)που απαιτεί δυνατό πυρήνα, καλή κινητικότητα στα ισχία, ισορροπία και αυτοπεποίθηση! Θα προετοιμάσουμε το σώμα (δύναμη - ισορροπία - κινητικότητα στα ισχία ), θα χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μέσα από πιο απλές θέσεις και θα δώσουμε πολλές παραλλαγές μέχρι να φτάσουμε στην τελική θέση!

Σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε μαζί με τελικό προορισμό την Astavakrasana!

Εργαστήριο – Workshop: ''Partner yoga for kids''

Αριάδνη Οικονομίδη B.Sc.

Yoga - Επικοινωνία - Παιχνίδι - Ενσυναίσθηση – Εμπιστοσύνη. Πέντε λέξεις που αν συνδυαστούν με σωστό τρόπο το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Σ’ αυτό το workshop θα πάρουμε πληροφορίες για το πως η Partner Yoga μπορεί να λειτουργήσει στα παιδιά κάθε ηλικίας. Πως να έρθουν σε επαφή με τους άλλους, να διασκεδάσουν, να “ανήκουν” με υγιή τρόπο σε μια ομάδα και πολλά ακόμα οφέλη. Εξάλλου όσο περισσότερο ανοίγουμε τον εαυτό μας ώστε να εμπεριέχουμε και άλλους, τόσο περισσότερη χαρά νιώθουμε.