6th GFS 2018 - Yoga Teachers Meeting banner

Yoga Teachers Meeting

Το Yoga Teachers Meeting αποτελεί τη συνάντηση Δασκάλων Yoga με στόχο μέσα από την πολύπλευρη θεματολογία που παρουσιάζεται, να τους ενισχύσει γνωστικά και να τους διαφοροποιήσει κατά τη φετινή περίοδο.
 
Φιλοξενώντας 2 Senior δασκάλους του συστήματος YogaWorks, με διαφορετική προσέγγιση πρακτικής, την Άννα Ζώρζου που μέσα από μια δημιουργική ακολουθία και ασφαλή διδασκαλία θα σας οδηγήσει στην πιο σημαντική ανεστραμμένη θέση, την Sirsasana, και τον David Kim που στην πρακτική του (Yin-Yang Yoga) συνδυάζει τη ροή (έντονη μυϊκή προσπάθεια) και την παθητική παραμονή σε κάθε θέση (επιμήκυνση) με σκοπό να φέρει ισορροπία, καθώς και 4 ακόμη διακεκριμένους δασκάλους καθηγητές της GRAFTS, τις Κατερίνα Κατσογρεσάκη (θεραπευτική προσέγγιση), Τζούλη Τζώρτζη & Ίριδα Μηντή (Partner Yoga), και Αριάδνη Οικονομίδη (Yoga για παιδιά), ελπίζουμε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί και να προστεθεί ένα ακόμη λιθαράκι ανόδου στο μονοπάτι της Yoga που όλοι ακολουθούμε.

Workshops

 • Yoga in Partnership

  julie tzortzi irida minti

  Τζούλη Τζώρτζη, BSc (GR) & Ίριδα Μηντή (GR)

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00-19:50

  Εμπιστοσύνη, δύναμη, ισορροπία και συγκέντρωση μοιράζονται, βελτιώνονται, κατακτώνται. Ακολουθίες που το θεραπευτικό στοιχείο διαδέχεται του δυναμικού. Asanas που γίνονται συντονισμένα και υποστηρικτικά, εναλλάσσονται με θέσεις από το Tai massage. Ένα workshop που προσεγγίζει διαφορετικές ακολουθίες, σε ζευγάρια και ομάδα, με σκοπό την εξερεύνηση του μοιράζεσθαι. Μην το χάσετε!

 • Yin-Yang Yoga: Strength & Stretch & All about Headstand (Sirsasana)!

  david kim anna zorzou

  David Kim (US) & Άννα Ζώρζου (GR)

  ΣΑΒΒΑΤΟ 13:15-14:45 & 15:00-16:30

  MasterClass: Yin-Yang Yoga: Strength & Stretch
  Στη ταοϊστική φιλοσοφία, οι πρωταρχικές δυνάμεις του Γιν και του Γιανγκ δεν μπορούν να υπάρξουν η μία χωρίς την άλλη. Το "Γιανγκ" μπορεί να ερμηνευτεί ως μυώδες, δυναμικό και ανερχόμενο. Το "Γιν" αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες της ακινησίας, της παθητικότητας και του βάθους. Στην πρακτική της γιόγκα, αυτά τα συμβιωτικά στοιχεία υποδηλώνουν μια επιδέξια ισορροπία μεταξύ της μυϊκής προσπάθειας και της στατικής απελευθέρωσης, ή αυτό που οι αρχαίοι Ινδοί yogis ανέφεραν ως "σταθερότητα και ανάπαυση". Αυτή η παρουσίαση γιόγκα συνδυάζει το δυναμικό μυϊκό έργο της γιόγκα τύπου vinyasa με παθητικές, μακράς διάρκειας στάσεις, ώστε τόσο να διεγείρει όσο και να καταπραΰνει το σώμα και νευρικό σύστημα.

  MasterClass: All about Headstand (Sirsasana)!
  Αυτό το καλοσχεδιασμένο μάθημα του YogaWorks θα ξεκινήσει με προθέρμανση μέσα από την εργασία με τα χέρια, τις όρθιες στάσεις και την προετοιμασία της κεφαλής. Θα εξετάσει όλα τα μέρη του σώματος και τις ενέργειες που χρειάζεστε ώστε να εξασκήσετε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό headstand. Ανοικτό σε σπουδαστές με ελάχιστη πρακτική 6 μηνών και χωρίς προβλήματα στο λαιμό.

 • Καλλιεργώντας τη συγκέντρωση σε υπερκινητικά παιδιά μέσω της Yoga & Responsible shoulder yoga practice!

  ariadni oikonomidi katerina katsogresaki

  Αριάδνη Οικονομίδη, BSc (GR) & Κατερίνα Κατσογρεσάκη, ΜSc (GR)

  ΚΥΡΙΑΚΗ 18:00-18:50 & 19:00-19:50

  MasterClass: Καλλιεργώντας τη συγκέντρωση σε υπερκινητικά παιδιά μέσω της Yoga
  Στόχος του μαθήματος είναι η καλύτερη επικοινωνία και η συμμετοχή των υπερκινητικών παιδιών στις καθημερινές τους ασχολίες, καλλιεργώντας τους σταδιακά τη συγκέντρωση.

  MasterClass: Responsible shoulder yoga practice!
  Όλο και πιο συχνά οι ασκούμενοι της yoga βιώνουν ενόχληση στην περιοχή των ώμων. Εξερευνήστε την ωμική σας ζώνη κατανοώντας μέσω της πρακτικής εξάσκησης πως θα διατηρήσετε τους ώμους σας δυνατούς, εύκαμπτους και υγιείς!

 • Στην Τιμή Συμμετοχής για το Yoga Teachers Meeting περιλαμβάνονται όλα τα Workshops.

  Εναλλακτικά κάποιος/-α μπορεί να εγγραφεί μόνο για ένα Workshop, ή μόνο για ένα MasterClass ενός Workshop.